Gazete Vatan Logo

4 yıldır faili meçhul!

Safranbolu Jandarma Alay Komutanlığı’nda yapılan atış talimi sırasında evinin önünde vurulup ölen 4 yaşındaki Edanur’un katili 4 yıldır kayıp.

Safranbolu’da evinin önünde traktörün römorku üzerinde oyun oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı kafasına isabet eden kurşunla yere yığıldı. Ölümünün ardından yapılan incelemelerde kurşunun köye 4 kilometre uzaklıkta bulunan 125’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda atış eğitimi yapılırken ateşlendiği ortaya çıktı. Soruşturmayı 2 yıl yürüten sivil savcılık herhangi bir gelişme elde edemeyip silahın da askeriyeye ait olduğu kesinleşince dosyayı yetkisizlik kararı vererek Ankara Askeri Savcılığı’na gönderdi. Askeri savcılık yaptığı incelemede alaydaki tüm silahların incelenmesi için yazı yazdı. Savcılığın talimatıyla tüm silahlar incelenmesi için kriminal laboratuvarına gönderildi. Ancak aradan geçen 4 yıla rağmen Edanur’u öldüren kurşunun hangi silahtan çıktığı ve kim tarafından ateşlendiği tespit edilemedi.

Minik kızlarını kaybeden ve 4 yıldır katilinin bulunamamasına isyan edene aile kızlarını kimin öldürdüğünün artık ortaya çıkmasını istiyor.

“Kızım katili bulunsun”

Son 3 yıldır tek bir gelişme olmadığını belirten baba Yusuf Avcı, “Sonucun acilen açıklanmasını istiyorum. Eşim de ben de perişan durumdayız. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu kadar uzun sürmemeliydi. O dönem askerlik yapar erlerin hepsi terhis oldu. Komutanların tayini çıktı. Bu saatten sonra kızımı öldüren nasıl bulunacak” dedi.

Haberin Devamı