Gazete Vatan Logo

4 yılda 866 bin dinleme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği iftarda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, 2010 - 2014 yılları arasında 866 bin dinleme yapıldığını söyledi.

adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, son dört yılda 866 bin dinleme tespit edildiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde önceki gün iftar programı düzenledi. Adalet Bakanlığı müsteşarları ve yardımcılarının da hazır bulunduğu iftara İstanbul’da görevli 900 hakim ve savcı katıldı.

İpek, törendeki konuşmada şunları söyledi: “Yakın bir tarihte kapatılan özel yetkili mahkemeler ile TMK gereği kurulan mahkemelerde yapılan incelemelerde, 2010 ile 2014 yılları arasında, 297 bin adli dinleme, 569 bin önleme dinlemesi olmak üzere toplam 866 bin dinleme yapılmış olduğunu tespit ettik. Çalışma sürüyor. TBMM Başkanı, bakanlar, miletvekilleri, işadamları, gazeteciler neden dinlenir? Savunma sanayinin, neredeyse bütün yöneticileri ve uzmanları, Aselsan’ın yöneticileri, MKE’nin yöneticileri, silahlı kuvvetlerimizin muvazzaf ve emekli subayları, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Hufzullah Gültekin adıyla ve terör suçuyla dinlenmiş. Bunları kim adına ve niçin dinlediklerini bilmemiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘Özlük hakları ve zammı Meclis’e taşıyacağız’

İpek, konuşmasında hakim ve savcıların özlük hakları ve zam konusunun kanun teklifi sunacaklarını belirtti. 17 ve 25 Aralıkt oerasyonlarına da değinen İek şöyle devam etti: “Hiçbir devlet kendisine ortak istemez. Bir görev verilmiş olması kimseye devletin sahibi olma gerekçesini, devleti ele geçirme hedefini meşrulaştırmaz. Bazı yargı mensupları da kullanılarak, devlet sistemini altüst edecek şekilde bir teşebbüste bulunulmuş, darbeler ve müdahaleler tarihine yarım kalmış bir müdahale başlığı daha eklenmiştir. 17 Aralık ve 25 Aralık süreçlerinde yaşananların, ileri sürülen gerekçelerle ilgili olmadığını hepimiz biliyoruz.