Gazete Vatan Logo

4 yıl oldu Çoruh ver artık oğlumuzu!

4 yıl önce Çoruh Nehri’ne düşen otomobilde kaybolan mühendis Orhan Kemal Ulusoy’un anne ve babası, her gün Çoruh Nehri Havzası’ndaki 60 kilometrelik alanda arama yaparak oğullarından geriye bir iz bulmanın umuduyla yaşıyor.

Artvin’de 2011 yılında otomobiliyle Çoruh Nehri’ne düşerek kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan mühendis Orhan Kemal Ulusoy’un acılı ailesi, aradan geçen zamana rağmen her gün kazanın olduğu bölgeyi tarayarak oğullarından bir iz bulmaya çalışıyor. Baba İrfan (65) ile eşi Fatma Ulusoy (65), Çoruh Nehri Havzası’nda “yaz, kış, bayram” demeden oğullarını arıyor. Arama çalışmalarını Yusufeli ile Borçka arasındaki Çoruh Havzası boyunca 60 kilometrelik alanda aralıksız sürdürdüklerini söyleyen baba Kemal Ulusoy, gözyaşları içinde şunları anlattı:
‘İğneyle kuyu kazıyoruz’
“Günlerce, haftalarca, aylarca, yıllarca bıkmadan, usanmadan adeta iğneyle kuyu kazar gibi Çoruh Nehri’nin hırçın sularında ve kıyısındaki balçıkta oğlumu arıyoruz. Bir kemiğini bile bulabilmek ve mezarını yapmak için Çoruh Nehri’ni karış karış ellerimizle, tırnaklarımızla kazıyarak arıyoruz. Bir kemiğini bulsak bayram yapacağız. Kurbanlar keseceğim.”
‘Anne çok üşüdüm’ diyor
Eşiyle arama çalışmalarına katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken anne Fatma Ulusoy, eşini bir gün olsun yalnız bırakmadığını ve hayatlarını çok sevdiği oğlunu bulabilmeye adadığını söyledi: “Oğlumun Çoruh Nehri’ne düştüğü 2011 yılının nisan ayından beri buralardayız. Tam 4 yıldır ‘yağmur, çamur, soğuk, sıcak ‘demeden oğlumun cansız bedenini eşimle her gün arıyoruz. Oğlum rüyamda ‘anne, ben suda çok üşüdüm’ diye bağırıyor. Bir an önce çıkarmamızı istiyor. Ben de ‘Korkma, seni bir gün mutlaka bulup soğuk sulardan çıkaracağım’ diyorum.”
Barajda mühendisti
Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Artvin Barajı’nda görevli mühendisler Hüseyin Dervişoğlu (32) ve Orhan Kemal Ulusoy (29), otomobilleriyle 22 Nisan 2011’de Çoruh Nehri’ne uçmuştu. Dervişoğlu’nun cesedi 3 Mart 2012’de bulundu ancak Ulusoy’dan hâlâ iz yok.
Dün yıl dönümüydü
Dün oğullarının nehirde kayboluşunun tam 4’üncü yılıydı. Yine sabah erken saatlerden itibaren nehir başına gelen Ulusoy çifti, oğullarından bir iz bulmaya çalıştı.

Haberin Devamı