Gazete Vatan Logo

4 yeni filmden biri mutlaka size uyar

Bugün gösterime giren dört yeni film her telden çalıyor. Ben Affleck ve Uma Thurman 'Hesaplaşma'da hain bir komployu ortaya çıkarmak için uğraşıyorlar. Reis Çelik inadına sinema diyor; Oscar adayı "Ayı Kardeş" ve İtalyan drama "Angela" ise, haftanın sürprizleri

Hesaplaşma
Hafızamı kaybettim hükümsüzdür

Hafıza kaybı sinemanın pek sevdiği temalardan biri bildiğiniz gibi. Bu kez hafızasını kaybeden adam Ben Affleck. Hafızasını kaybeden adama yardım eden kadın ise Uma Thurman. Formül gayet tanıdık geliyor değil mi ? Hesaplaşma'nın en büyük kozu ise en klişe hikayeden altın çıkarmayı başaran yönetmen John Woo. Hong Kong'lu yönetmen John Woo, bu kez Ben Affleck ve Uma Thurman gibi iki yıldızı buluşturduğu son filmi Hesaplaşma'da, bir Philip K. Dick uyarlaması yapmaya girişiyor. Filmde Ben Affleck, görevini tamamladıktan sonra hafızasını sildiren ve çalıştığı şirketlerin sırlarını hatırlamayan Michael Jennings'i canlandırıyor. Ancak çalıştığı son projesindeki patronları, parasını ödemek yerine kendisini öldürmeyi tercih edince Michael, deli danalar gibi kaçmaya başlar.. Hesaplaşma yurt dışında eleştirmenlerden yüz bulamadı. Hatta son dönemdeki tüm filmleri gişede batan Ben Affleck'in artık devrini tamamlamış olduğu bile söyleniyor. Yine de stilize bir aksiyon izlemek isteyenler, her şeye rağmen bir John Woo filminden iyisini bulamaz, onu da söyleyelim...

Ayı Kardeş
Bizde bu ayılardan çokvar aslında...

Disney, Hollywood'un en görkemli stüdyolarından biri malûmunuz. Üstelik Disney, diğer stüdyolardan farklı olarak "Disney filmi" şeklinde bir marka yaratmayı da başarmıştır uzun yılların sonunda. Önümüzdeki film, tam da bahsettiğimiz "Disney filmleri"nden biri. Ayı Kardeş, klişelerle örülü, daha çok çocuklara seslenen bir çalışma. Ülkemizde Türkçe seslendirmeli olarak gösterime girecek film, bundan 10.000 yıl önce Buzul Çağı'nın son dönemini yaşayan idealize edilmiş Kuzeybatı Pasifik bölgesinde, beklenmedik bir mucize sonucu kendini yetişkin bir ayının bedeninde bulan yerli Kenai'nin öyküsü çevresinde gelişiyor: Dostluk ve fedakârlık filmin ana temaları elbette. "Aslan Kral" tarzı klasik animasyona yakın duran Ayı Kardeş, En İyi Animasyon dalında Oscar'a aday oldu. Ancak film, beklendiği gibi Oscar'ı Kayıp Balık Nemo'ya kaptırdı.

Angela
Kadın kısmından mafya olur mu?

Mafyası ile tüm dünyada meşhur Sicilya, söz konusu filmler sağolsun, aklımızda erkek egemen bir memleket olarak yer etmiştir hep. Bu hafta gösterime giren Angela bu küçük adada kadınların da yaşadığını hatırlatıyor bizlere. 2002 Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve oldukça da olumlu eleştiriler alan Angela'nın kamera arkasında Roberta Torre var. Filmin en çok akılda kalan tarafı ise başroldeki Donatella Finocchiaro'nun performansı. Angela yirmi yaşına geldiğinde yıllarını kirli işlere adamış bir adam olan Saro ile evleniyor. Kocasına kadınlık, metreslik ve sırdaşlık yaparak yer altı dünyasının inceliklerine vakıf olan genç kadın, lüksü ve para düşkünlüğünün kurbanı olup, mafya dünyasının iyice içine girer. Ancak bu cillop yaşamı yasak bir aşka düşünce tepetaklak olur.

İnat Hikayeleri
İnadına sinema

Işıklar Sönmesin ve Hoşçakal Yarın gibi filmlerle tanınan yönetmen Reis Çelik'in, minimum maliyet ve maksimum çaba ile kotardığı İnat Hikayeleri, adından da anlaşılabileceği gibi 'inat' üzerine bir film. Tuncel Kürtiz dışında profesyonel oyuncusu olmayan bu ilginç yapım, yönetmeninin değimi ile bir 'anlatı'. İnat Hikayeleri, Anadolu'nun bağrından çıkmış bir hikaye olarak 'bizden' ve 'sıcak' olmakla birlikte, bir sinema filmi olarak hiç de ilgi çekici değil açıkçası. Film, görsel ağdan "gerçek kesit" ve "parmak izi" gibi realty şovların ötesine geçemiyor.

Haberin Devamı