Gazete Vatan Logo

4 milyar TL’lik ortaklık

Akiş GYO ile SAF GYO birleşti ve 4 milyar TL varlığa sahip, 320 milyon TL kira geliri olan Türkiye’nin üçüncü büyük özel sektör GYO’su haline geldi. Şirket, Bağdat Caddesi ve Beykoz’da yatırım yapacak.

4 milyar TL’lik ortaklık

Akkök Holding bünyesinde faaliyet gösteren Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklıklarından SAF GYO ile 18 Ocak 2017’de birleşti. Birleşmeyle, iki şirketin faaliyetlerine Akiş GYO çatısı altında devam etmesine karar verildi. Birleşmeden önce SAF GYO bünyesinde bulunan Akasya Alışveriş Merkezi ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi de Akiş GYO çatısı altına girdi. Akiş GYO’nun birleşme sonrası özkaynak değeri 2.5 milyar TL’ye, toplam varlıkları 4 milyar TL’ye ve yıllık kira geliri 320 milyon TL’ye yükseldi. Toplam kiralanabilir alan da 160 bin metrekareye ulaştı. Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akiş GYO’nun 2005 yılında kurulduğunu belirterek, 2013 yılında şirketin halka açıldığını söyledi. Yılbaşında SAF GYO’yu bünyelerine katmalarıyla yollarına daha güçlü devam edeceklerini anlatan Durusoy, birleşme ile Akiş GYO’nun yıllık 320 milyon lira kira gelirine ulaşacağını ifade etti. Durusoy, böylece GYO’nun önemli temettü dağıtma potansiyeline kavuşacağını, Akasya’dan 250 milyon, Akbatı’dan 80 milyon TL kira geliri elde edileceğini anlattı.

Haberin Devamı

TOKİ’nin Üsküdar arsasına en yüksek teklifi verdi

AKİŞ GYO, TOKİ’nin İstanbul Bulgurlu’daki 41 bin 570 metrekarelik arsasının ihalesinde en yüksek teklifi 793 milyon lira satış gelir, 301 milyon idare payı ile verdi. İhalenin ilk oturumuna 11 firma katıldı. Gelecek hafta yapılacak ikinci oturumla kazanan belli olacak. Akiş’in portföyündeki Akasya AVM’ye yakın olan arsa üzerinde konut ve ticaret alanı geliştirilebilecek.

İlk konut projesi için Beykoz’a bakıyor

GÖKŞİN Durusoy, 420 milyon TL yatırımla yükselen cadde projelerinin 2018 yılında tamamlanacağını anlattı. Durusoy, şöyle konuştu: ”Ağırlıklı olarak perakende üniteler içeren cadde projelerimiz Bağdat Caddesi’nin prestijine katkıda bulunacak. Suadiye, Caddebostan ve Erenköy’deki projelerin 100 milyon TL satış geliri olacak. Cadde mağazacılığında ilk işbirliğimizi Beymen ile gerçekleştiriyoruz. Suadiye’de Beymen için gerçekleştirdiğimiz 35 milyon lira kira geliri olan özel mağaza Eylül’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. Ayrıca Akiş GYO yeni markası Akpartman ile yeni yaşam

Haberin Devamı

alanları oluşturmayı hedefliyor. Akapartman markalı ilk proje olan Akapartman Suadiye, 3+1 ve 4+1 dubleks tipi seçenekleriyle yükselecek.”

Konut projesi de geliştireceklerini anlatan Durusoy, “Beykoz bölgesinde yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. 2018 yılında 40 bin metrekare alan üzerinde 150 milyon TL’lik projeye başlayacağız” dedi.