Gazete Vatan Logo

4 kişiyi vurdu, otopsiye katıldı evde bir kurşun da kendine sıktı

Eczacı Hakan Kılıç, İzmir’de eşini, annesini, üvey kız kardeşini ve yanında çalışan Hüseyin Tiryaki’yi önceki gün öldürdü. Dün de Adli Tıp’a gidip cesetleri teşhis etti. Ardından eve dönüp intihar etti

4 kişiyi vurdu, otopsiye katıldı evde bir kurşun da kendine sıktı

İzmir Buca’da Hüseyin Tiryaki, eşi Fadime Tiryaki, annesi Aysel Aslan ile üvey kız kardeşi Behiye Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Cinayetleri işledikten sonra evinde intihar eden Hakan Kılıç’ın, daha önce yanında çalışan Hüseyin Tiryaki’yi, çok ilaç dağıtması gerektiğini söyleyip, kendisine yardım etmesi için kandırdığı; sabah buluştuktan sonra ise öldürdüğü saptandı. Hakan Kılıç’ın bu cinayetin ardından, aileyi tanıdığı için evlerine geldiği, kurbanlarının da ondan şüphelenmeyip içeriye aldıkları ve ardından öldürüldükleri anlaşıldı. Cesetlerin bulunmasının ardından Hakan Kılıç’ın, kurbanlarına otopsi yapılacak olan İzmir Adli Tıp Kurumu’na da gittiği ve burada aileyi tanıyıp, bilen tanışan kişi olarak, kimlik tespitinde bulunduğu ortaya çıktı.

Annesini kaybedince ruh sağlığı bozuldu

Hakan Kılıç’ın, 4 yıl önce annesini trafik kazasında kaybettikten sonra psikolojik sorunlar yaşadığı, sık sık onunla ilgili halüsinasyonlar gördüğü, ifade edildi. Olaydan kısa süre önce, adliyede staj görmek için evden ayrılan, Adalet Teknik Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Emrecan Aslan da, yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayda annesi, ağabeyi, ablası ve yengesi öldürülen Aslan “Katille ve babasıyla aile dostu gibiydik. Ama Hakan’ın psikolojik sorunları vardı. Sık sık annesiyle ilgili halüsinasyon görürdü” dedi.

Haberin Devamı

Aslan, cinayetin neden işlendiği konusunda bir fikrinin bulunmadığını, ama ağabeyiyle katil Hakan Kılıç’ın kardeş gibi sırdaş olduklarını, aralarında geçen bir konuşmadan dolayı işlenmiş olabileceğini, bunun da ikisi arasında kaldığını söyledi. Bu arada, 3 kişinin cesetlerinin bulunduğu eve 150 metre mesafede eczanesi ve eşi din bilgisi öğretmeni olan bir çocuk babası Hakan Kılıç’ın babası Murtaza Kılıç’ın da cinayetle ilgisinin soruşturulduğu belirtildi.

Şemsiye ile katliama

Hakan Kılıç’ın, görüntüleri ortaya çıktı. Hüseyin Tiryaki’yi öldüren Hakan Kılıç, hemen ardından sağanak yağmur altında şemsiyesiyle gelip, aynı zamanda kendisini kamufle ederek apartmana girdi. Görüntülere göre saat 09.18’de apartmana giren Hakan Kılıç, içeride yaklaşık yarım saat kalıp cinayetleri işledikten sonra, hiçbir şey olmamış gibi soğukkanlılıkla evden ayrıldı. Yine şemsiye kullanan katil, bu kez hızlı adımlarla yolun karşısına geçip kayboldu.

Haberin Devamı

Destek veren babasıyla tartışmış

Korkunç cinayetin ardındaki sır perdesi ise 4 kişiyi öldüren Hakan Kılıç’ın babası Murtaza Kılıç’ın anlattıklarıyla aydınlandı. Emekli matematik öğretmeni olan Murtaza Kılıç’ın, eşini bir yıl önce kaybeden Aysel Aslan’la evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Murtaza Kılıç’ın üç ay önce evlenen Hüseyin Tiryaki’ye de bankadan 40 bin liraya yakın para çekip yardımda bulunduğu anlaşıldı. Bunları öğrenen Hakan Kılıç’ın babasıyla tartıştığı ve aralarının da bir süredir açık olduğu tespit edildi. Annesinin 4 yıl önce ölümünden sonra psikolojik sorunlar yaşayan Hakan Kılıç’ın cinayetleri de bu nedenle işlediği üzerinde durduğu ifade edildi. Bu arada cinayetin işlendiği evin kapısı da savcılık talimatıyla mühürlendi.

Haberin Devamı

KAÇIP EVLENMİŞTİ

Hüseyin Tiryaki (27) ile ikinci eşi bir yıl önce intihar eden annesi Aysel Aslan (47) ve üvey kız kardeşi Behiye Aslan’ın (20) cenazelerinin ikindi vakti Alaşehir’e bağlı Şahyar Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

4 ay önce Hüseyin Tiryaki ile kaçıp evlenen, ardından ailelerin barışmasıyla da düğünleri yapılan 3 aylık hamile Fadime Tiryaki’nin (23) de Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde defnedileceği bildirildi.