Gazete Vatan Logo

4 kez tatil istiyorlar

Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e taleplerini sundu

Eğitimde 4+4+4 modeline geçilmesinden sonra Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e bir raporla taleplerini sundu. Gülan, “Yıl sonu başarı puanı alt limiti 50 değil 55 olsun, ara tatil sayısı 3’e çıksın, toplam 4 tatil olsun” dedi.

Milli Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikten sonra 4+4+4 sistemi kabul edildi. Yeni sisteme göre ortaokul bölümü yeniden açılırken ilköğretim, ortaokul ve lise 4’er yıldan oluştu. Yeni sisteme geçilmesiyle birlikte özel okullarda da uyum çalışmaları başladı. Bu kapsamda Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile bir araya gelerek taleplerini bir rapor halinde bakana sundu. Cem Gülan öğrenci seçiminden, sınıf geçme konusuna kadar birçok konuda taleplerini ilettiklerini söyledi. Özel okulların 2012-2013 eğitim döneminde başlayacak 4+4+4 sistemiyle ilgili en çarpıcı talepleri ara tatil sayısının 3’e çıkartılmasıyla ilgili oldu. Gülan, “Valilik onayı ile özel okullarda ayrı bir çalışma takviminin düzenlenebilmesini talep ettik. Yani özel okullarda ara tatil sayısının 3’e çıkartılmasını istedik. Bu artı 2 tatil ise okulların bir hafta erken açılıp bir hafta geç kapatılmasıyla olabilir. Böylece öğrencilere birer hafta daha tatil imkanı verilerek ders programlarında yaşanan baskıyı hafifletebiliriz.”

“Özel okul başarılı öğrenciyi seçsin”

Milli Eğitim Bakanı’na verilen raporda özel okulların istediği öğrenciyi alabilme hakkı verilmesi istendi. Gülan bu konuyu şöyle açıkladı: “Şu anda kanun ve yönetmeliklere göre isteyen herkes istediği özel okula kaydını yaptırabilir. Ancak biz özel okullara nakillerde kendi yönetmeliğimizi hazırlayabilme hakkını istedik. Buna göre isteyen özel okul, belli başarı puanına sahip öğrencileri alma hakkına sahip olsun. Ayrıca öğrencilerin sınıflarını geçebilmesi için yıl sonu başarı puanının en az 50 olması gerekiyor. Özel okullarda bu puanının 55 olmasını talep ettik. Bir de hazırlık sınıfı atlama sınavının baraj puanı 5 üzerinden 3 idi. Biz bunun 100 üzerinden 55’e çekilmesini istedik.”

Ortaokul öncesi hazırlık sınıfı

Bakanlığa verilen rapordaki bir başka talep de hazırlık sınıfı ile ilgili. Özel okullar, ilkokuldan sonra ortaokul başlanırken, yani 5. sınıftan önce hazırlık sınıfı koyma hakkını da talep ettiler. Bakanlığa bildirilen son talep ise ortaokullarla ilgili oldu. Yeni kanuna göre ilkokul ile lisenin aynı binalarda olması mümkün değil. Yeni sistemde ortaokullar açıldığı için ortaokul için bir düzenleme yapılması talep edildi. Ortaokullar ilkokul veya liseyle birlikte açılacağı için ayrı bir müdür yardımcısı veya müdürün ortaokulların başına getirilebilmesi talep edildi.

Haberin Devamı