Gazete Vatan Logo

4 gün süren soygun!

Paskalya tatilinde bir grup soyguncu, girdikleri mücevher emanetçisinde 4 gün kalıp 600 kiralık kasadan 300’ünü boşalttı.

4 gün süren soygun!

İngiltere'nin başkenti Londra’da Paskalya tatilinden faydalanan bir grup hırsız, şehrin mücevher merkezi olan Hatton Garden’daki bir emanetçinin kasasını tam dört gün süren akıl almaz bir operasyonla soydu. Polis, hırsızların, Paskalya tatiline giren Hatton Garden Safe Deposit Ltd. şirketinin çatısına bir delik açarak binaya girdiğini belirledi. Yetkililer, hırsızların asansör boşluğundan iple iniş yaparak şirketin bodrum katındaki kasa dairesine ulaştığını, iki demir parmaklık ve 45 cm kalınlığındaki çelik kapıyı testereyle kestikten sonra içerideki 600 kiralık kasaya ulaştığını belirtti.

Hırsızların dört günlük tatil boyunca 600 kiralık kasadan 300’ünü boşaltmayı başardığı ve yaşanan soygunun ancak Salı günü şirketin çalışanları işbaşı yapınca fark edildiği açıklandı. Yetkililer, hırsızların değeri 200 milyon Sterlin’i bulan miktarda elmas, mücevher ve nakit para çaldığını tahmin ediyor. Çalınan mücevherler arasında 500 bin Sterlin değerinde büyük bir elmas da bulunuyor.