Gazete Vatan Logo

4 dakikada bir TV gittigidiyor

Yüzde 42 ile sektörün üzerinde büyüme gösteren GittiGidiyor, 1.106 KOBİ’yi de e-ticaret ile buluşturdu. Platformda, 4 dakikada 1 televizyon, 5 dakikada 1 parfüm satıldı.

4 dakikada bir TV gittigidiyor

Global e-ticaret devi eBay çatısı altında hizmet veren Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından GittiGidiyor, 2018’in ilk yarısını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 büyüyerek kapattı. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan GittiGidiyor’un kayıtlı kullanıcı sayısı 22 milyona ulaştı. 2018’in ilk yarısında yüzde 42’lik büyümeyle yılda ortalama yüzde 32 büyüyen sektör ortalamasının üzerinde bir performans elde ettiklerini belirten GittiGidiyor Genel Müdürü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, “Bu durum bizim için son derece sevindirici ve motive edici. Aynı başarıyı yıl sonuna da taşımayı hedefliyoruz. Ülkemizde yeni nesil ticareti yaygınlaştırmak ve e-ticaret sektörünü geliştirmek de en önemli hedeflerimiz arasında. Başta ‘Geleceğim E-Ticaret’ olmak üzere hayata geçirdiğimiz projeler ve gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle sektörü güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

1.106 KOBİ e-ticaretle tanıştı

KOBİ’lerin dijitalleşen dünyaya uyum sağlayabilmeleri için e-ticarete entegre olmalarının büyük önem taşıdığını belirten Kantarcı, “2017’de 584 KOBİ’yi e-ticaretle buluşturmuştuk. 2018’in ilk 6 ayında 1.106 KOBİ’yi daha projemize dâhil ederek yıl sonunda ‘1.500 yeni KOBİ’ hedefimizin de yüzde 70’ini şimdiden gerçekleştirmiş olduk” dedi. Kantarcı, yılın ilk yarısında Koton, English Home, Konyalı Saat ve Evyap gibi Türkiye’nin önde gelen markalarının GittiGidiyor’da mağaza açtığını ifade etti.

Haberin Devamı

Mobilden alışveriş yüzde 57 yükseldi

- GittiGidiyor, 2018 Haziran itibarıyla ayda ortalama 83 milyon ziyaret aldı. Geçen yılın aynı döneminde aylık ortalama 24 milyon olan tekil ziyaretçi 30 milyona, 19 milyon kayıtlı kullanıcı sayısı 22 milyona ulaştı.
- Mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişler yüzde 57 artışla toplam hacimdeki payını yüzde 50’e yükselterek dikkat çekti.
- Şirketin toplam trafiğinin yüzde 75’i mobilden geldi.
- En çok bebek bezi satıldı.
- En çok alışveriş Pazartesi günleri yapıldı.
- 3 büyük şehir dışında en çok alışveriş yapan iller sırasıyla Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, İçel, Balıkesir, Gaziantep, Muğla ve Hatay olarak listelendi.
- İnternetten alışveriş sıklığını en çok artıran şehir yüzde 30 ile Adana oldu. Zirveye yerleşti.
- Her 20 saniyede 1 bebek şekeri,
- Dakikada 1 cep telefonu kılıfı,
- 2 dakikada 1 kedi maması,
- 3 dakikada 1 elektrikli süpürge,
- 4 dakikada 1 televizyon,
- 5 dakikada 1 parfüm satıldı.
- En fazla aranan kelime cep telefonu oldu. Arama çubuğuna tam 1 milyon kez ‘Cep telefonu’ yazıldı.
- Alışverişlerde cep telefonunu sırasıyla ‘Erkek spor ayakkabı’, ‘Avize’, ‘Bisiklet’, ‘TV ünitesi’ ve ‘Erkek kol saati’ izledi.

Haberin Devamı