Gazete Vatan Logo

4 bin kişiye iş köprüsü

Limak Holding’in patronuı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Özdemir, “Avrupa’dan gelen turist veya herhangi bir ithal malzeme, İstanbul’a uğramadan doğrudan otoyollar ve Çanakkale Köprüsü’yle Anadolu’ya ulaşacak” dedi.

4 bin kişiye iş köprüsü

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, tamamlandığında “dünyanın en uzun aralıklı köprüsü” olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Güney Koreli iş ortaklarıyla hükümet yetkililerinin projeye büyük önem verdiğini kaydeden Özdemir, “Bu önemli bir proje. Çünkü, Marmara Denizi’nin içinde 3 köprü, iki denizin altından birisi demiryolu birisi karayolu olmak üzere 5 defa Asya’yı Avrupa’ya birleştirdik, bu 6’ncısı olacak. Bunun başka bir özelliği var; bu artık Marmara Denizi’nin etrafında bir ringi tamamlayacak. Avrupa’dan gelen turist veya herhangi bir ithal malzeme, İstanbul’a uğramadan doğrudan otoyollarla ve Çanakkale Köprüsü’yle Anadolu ve Batı Anadolu’ya kolaylıkla ulaşacak. Bunun yanında, batı Anadolu Türkiye’nin önemli bir ihracat merkezi. Hem sebze hem sanayi üretimleri yönünden ve bunların da Avrupa’ya ihracatı söz konusu. İşte bu köprü vasıtasıyla Avrupa daha yakın olacak” diye konuştu.

10.5 milyar TL yatırım

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsünü yapacaklarını belirten Özdemir, “2023 metre açıklığında ve inşallah cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne de yetişecek bu köprü. Burada da 10.5 milyar liralık önemli bir yatırım olacak. İstihdama yardım edecek, bölgeye canlılık verecek ve Türkiye’nin önemli projelerinden birisi olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Köprü inşaatında çok sayıda kişinin çalışacağını anlatan Özdemir, şöyle konuştu: “Tahmin ediyorum 4 bine yakın kişi çalışacak. Türkiye ekonomisi büyüdükçe, buradan geçen araç sayısı da hızla artacak” dedi. Özdemir, köprünün batıdaki turizm yatırımlarına da olumlu katkı sağlayacağını belirterek, “Biz daha çok Antalya’yı, güney sahillerimizi turizmde kullanabiliyoruz. Batı sahillerimizi, Çanakkale civarını çok fazla kullanamıyorduk. Bu köprü vasıtasıyla buralarda daha çok turizm yatırımı yapılacak ve daha çok insan gelebilecek.”

3. Havalimanı’nın inşasının tüm hızıyla ilerlediğine değinen Nihat Özdemir, “3. Havalimanı programında ilerliyor, inşallah 2018 yılında da açılacak. Şu anda bir aksilik görünmüyor. 2018’de ilk uçak inecek ve kalkacak” dedi.

Haberin Devamı