Gazete Vatan Logo

4/B sigortalıları için aylık hesaplaması nasıl yapılır?

Sigortalı olarak çalışanların hak kazandığı emekli aylığı, farklı sigorta kategorilerinde değişik şekillerde hesaplanır. Bu sebeple Bağ-Kur'luların emekli aylığı hesaplaması da farklıdır. Uzun yıllar ter dökerek emekli olma hakkı kazanan 4B sigortalı vatandaşların aylık hesaplamaları nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde...

4/B sigortalıları için aylık hesaplaması nasıl yapılır?

4B sigortalıları aylık hesapla işlemi için SGK'nın internet sitesinde bulunan hesaplama robotunu kullanabilirler. Ayrıca e-devlet üzerinden de 4B emekli aylığı sorgulaması yapılabilir. Bağ-Kur'luların aylık hesaplamaları 5510 sayılı Kanuna göre yapılmaktadır.

4/B EMEKLİ AYLIĞI NASIL HESAPLANIR?

4B sigortalıları için aylık hesaplama uygulaması, sigortalıların emekli olduklarında kurumdaki mevcut bilgilerine istinaden aylık tutarının hesaplanması ve aylık almaya ne zaman hak edeceği hakkında bilgi verir. Aylığınız 4/b sisteminde hali hazırda kayıtlı olan hizmetinize göre bugün talep etmişsiniz gibi hesaplanacak olup, yaklaşık bir değerdir. Asıl aylık talep durumunda hizmetler ve kayıtlar incelendikten sonra hesaplanabilir.

4/B EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET ÜZERİNDEN 4/B EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!