Gazete Vatan Logo

4 ayrı noktadan saldırı

4 ayrı noktadan saldırı

Suriye Türkmen Meclisi Yayladağı Heyet Üyesi Saadettin Molla, Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin, ''Rusya'nın bu savaşa katılmasıyla bölgede son yüz yılın en şiddetli çatışmaları yaşanıyor. Kızıldağ'da aldığı hezimeti hazmedemeyen Rusya ve Esed, Bayırbucak bölgesine dört ayrı noktadan saldırı başlattı" dedi.

Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen savaşçıların dün akşam saatlerinde yapmış olduğu operasyonlarla Kızıldağ'a tamamen hakim olduklarını ve Acısu mevkisine doğru ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Acısu'nun bir kısmının Türkmen birliklerinin kontrolüne geçtiğini ifade eden, Molla, şöyle devam etti:

"Son günlerde bazı haber ajansları, Türkmenlerin Kızıldağ bölgesini kaybettiğine dair haberlerle bize karşı basın yoluyla savaş açtı. Kesep'in yanında bulunan Kartal tepesi yüksek olduğundan dolayı birliklerimiz Kızıldağ'a çekildi. Türkmen birliklerinin açık alanda bu tepeyi koruması mümkün değil. Dün gece birliklerimiz tarafından başlatılan operasyonlarda Acısu bölgesinde ciddi ilerleme sağlandı. Buradaki noktaların önemli bir kısmı elimize geçti. Bölgedeki hezimeti çekemeyen Esed rejimi akşam saatlerinde Türkmenlere yönelik dört koldan cephe açtı. İnanılmaz bir vahşet yaşandı."

Suriye devletinin siyasi başkentinin Şam olduğunu fakat Baas rejiminin başkent olarak Lazkiye'yi gördüğünü dile getiren Molla, Lazkiye'nin kendileri için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Molla, şunları söyledi:

"Rusya savaşa katılmadan önce bölgede Esed rejimiyle çok şiddetli çatışma içindeydik. Suriye genelinde yaşanan çatışmaları biz bir günde burada yaşıyorduk. Lazkiye onlar için kırmızı çizgidir. Rusya'nın da bu savaşa katılmasıyla son yüz yılın en şiddetli çatışmaları yaşanıyor. Kızıldağ'da aldıkları hezimeti hazmedemeyen Rusya ve Esed, Bayırbucak bölgesine dört ayrı noktadan saldırı başlattı."

Dün, yoğun çatışmaların yaşandığı ve Türkmenlerin eline geçen Kızıldağ'ın tepesinden aralıklarla patlama seslerinin geldiğini aktaran Molla, çatışmaların bölgenin güneyinde bulunan Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad bölgesi ve çevresinde devam ettiğini, 23 rejim askerinin öldürüldüğünü belirtti.

"Rusya DAEŞ yalanıyla Türkmenleri bombalıyor" -

Rusya'nın büyük bir yalanla Esed rejimine destek vermek amacıyla bölgeye geldiğini ileri süren Molla, "İşin içinde uzun yıllardan beri İsrail devleti var. Bölgede İsrail'in bekçiliğini yapan Esed rejimi, şu anda düşme noktasında olduğundan dolayı DAEŞ'i bahane ediyor. Düşünün ki Bayırbucak bölgesinde Rusya DAEŞ yalanıyla Türkmenleri bombalıyor. Halep cephesinde ise Türkmenler DAEŞ'e karşı savaşıyor. Bu büyük yalan artık deşifre olmuştur."
Rusya'nın uzak yerden gelerek burada büyük hezimete uğradığını söyleyen Molla, Türkmenler olarak bölgelerini kanlarının son damlasına kadar savunacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı