Gazete Vatan Logo

4 ay önce bulunan cesedin kimliği belirlendi

Samsun'un Bafra ilçesinde 4 ay önce sazlıkta bulunan iskeletin 2006'da kayıp ihbarı verilen Erol Sevinç'e ait olduğu belirlendi.

Sarıköy Mahallesi Kömürkuyusu mevkisinde geçen yıl 30 Aralık'ta avcılar tarafından bulunan insan iskeletinin kime ait olduğunun tespiti için yürütülen çalışma sonuçlandı.

DNA örneklerinin karşılaştırılmasının ardından iskeletin, 9 yıl önce kaybolan zihinsel engelli Erol Sevinç'e (37) ait olduğu tespit edildi.

Sevinç'in cenazesi, Sarıkaya Mahallesi Mera Camisi'nde kılınan namazının ardından aynı mahalledeki aile mezarlığına defnedildi.

Sevinç'in ablası Ayşe Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin 2006'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü kaybolduğunu söyledi.

"Bursa'da ikamet ediyorum, amcamın çocukları Erol'un kaybolduğunu söylediği zaman hemen Bafra'ya geldik" diyen Durmuş, "Her yerde aradık kardeşimi ama hiçbir sonuca ulaşamadık. Jandarmaya haber verdik, fotoğrafını her yere astık, dağıttık ama o tarihten bu yana kimse aramadı. Geçen sene avcılar tarafından sazlıkta kardeşimin kemiklerini bulmuşlar. Kardeşim sağ bulunamadı ama hiç değilse mezarı olacak. Allah jandarmadan, savcılarımızdan razı olsun" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Nuri Sevinç de kuzeninin yüzde 80 engelli raporu olduğunu ifade ederek, "2006 yılında kaybolmasından iki gün sonra jandarmaya giderek kayıp olduğuna dair dilekçe verdik. Jandarma ekipleri arama yaparken, biz de her yerde aradık ama sonuca varamadık. Geçen sene Sarıköy Mahallesi'nde bir avcının tesadüfen yerde kemiklere rastlaması üzerine bizlere haber verdiler. DNA araştırmalarının ardından kemiklerin Erol'a ait olduğunu öğrendik. Herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.