Gazete Vatan Logo

4.5G ve fibere yatırım 620 milyon TL’yi buldu

Vodafone Türkiye, çift haneli büyümesini sürdürdü. Nisan-Eylül döneminde gelirlerini yüzde 14.3 artışla 4.5 milyar liraya çıkaran şirket, 4.5G ve fiber altyapıya 620 milyon lira yatırdı

4.5G ve fibere yatırım 620 milyon TL’yi buldu

Vodafone Türkiye, 8 yıldır kesintisiz çift haneli büyümesini sürdürüyor. Şirket, Nisan-Eylül 2017 dönemine ait ilk yarı yılda servis gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.3 artırdı ve 4.5 milyar TL servis geliri elde etti.

Şirketin, FAVÖK’ü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.4 artışla 1.3 milyar TL’ye yükselirken Faiz ve Vergi Öncesi Kârı (FVÖK) da yüzde 43.2 artış ile 531 milyon TL’ye çıktı. Vodafone Türkiye’nin mali yarıyıl yatırımları bu dönemde 620 milyon TL olarak gerçekleşti. Yatırımlar özellikle 4.5G ve fiber altyapı alanında yapıldı.

Abone sayısında rekor

Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 579 bin net abone artışı ile rekor seviye olan 23.2 milyona yükseldi. Şirketin, faturalı abone sayısı mali yılının ilk yarısında 11.4 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 49.3’üne ulaştı. Vodafone’un 4.5G abone sayısı da mali yarıyıl sonu itibariyle yaklaşık 11 milyona ulaştı. Türkiye’nin 81 ilinde

12 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2017-18 mali yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 85 artış ile 323 bin terabyte’a ulaştı.

Haberin Devamı

Şirket, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal segment servis gelirlerini mali yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artırdı. Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi de devam etti. Son 12 ayda 158 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı 623 bine ulaşırken sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri aynı dönemde yüzde 33 yükseldi.

Güçlü yatırım ve büyüme dönemi oldu

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “2017-18 mali yılının ilk yarısı, güçlü ve istikrarlı büyümemizi sürdürdüğümüz bir dönem oldu” dedi. Bu dönemde çift haneli büyüme başarısı gösterdikleri için mutlu olduklarını anlatan Deegan, şöyle konuştu: “Diğer yandan hem 4.5G hem de Evlere Kadar Fiber teknoloji yatırımlarımızla bir toplam telekomünikasyon şirketi olarak da büyüdük. 2017-18 finansal yılımızın ilk yarısı Türkiye’ye olan taahhüdümüzün altını bir kez daha çizdiğimiz, ekonomiye olan katkımızın ve ülkenin potansiyeline olan güvenimizin göstergesi olan güçlü bir yatırım ve büyüme dönemi oldu.”

Haberin Devamı