Gazete Vatan Logo

4.3 milyon euroluk Bugatti ilk kez geliyor

Bugatti, Türkiye’de ilk kez görücüye çıkıyor

Dünyanın en pahalı ve en süratli seri üretim spor otomobili markası Bugatti, Türkiye’de ilk kez görücüye çıkıyor. Markanın Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport’u 2 Kasım tarihinde kapılarını açacak İstanbul Autoshow Fuarı’nda otomobil tutkunlarıyla buluşturacak. Fuarı gezecek ziyaretçiler, Türkiye fiyatı 4.3 milyon euro olan (10.1 milyon lira) Bugatti’yi yakından inceleme fırsatı bulacak. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport’un İstanbul’da sergilenecek olması, uluslararası Autoshow Fuarı’nın önemini daha da artıracak. Çünkü merkezi ve mevcut tek fabrikası Fransa Molsheim’da bulunan Bugatti Automobiles, dünyada Cenevre Otomobil Fuarı dışında hiçbir organizasyona katılmıyor.

1.001 beygirlik motor

Açılabilir tavana sahip yeni Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport’un performans verileri adeta dudakları uçuklatıyor. Otomobil, dünyanın heyecan verici roadster’ı olmasıyla dikkat çekiyor. 1.001 beygir güç ve 1.250 Nm tork üreten motora sahip olan spor araçta, 8.0 litrelik W16 motor yer alıyor.

Bugatti Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, 0’dan 100 km’ye sadece 2.7 saniyede çıkıyor. Otomobilin maksimum sürati 407 km/s. Sürekli dört tekerden çekiş sistemine sahip Bugatti Veyron statik konumdan 300 km/s hıza 16.7 saniyede ulaşıyor. Aracın üretimi 150 adetle sınırlı kalacak.


İnci Holding ile ile dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ortaklığı (Hayes Lemmers-HL), Manisa’da 45 milyon euro yatırımla yeni bir tesis daha açtı. Yeni fabrika, Maixon-İnci Jant Grubu’nun ikinci alüminyum jant fabrikası olurken, toplamda da dördüncü tesise ulaşıldı. Tesisin devreye girmesiyle şirketin jant üretim kapasitesi 11.1 milyon adede çıktı. 2 milyon adetlik kapasiteye sahip olan Manisa tesisinde üretilen alüminyum jantların yüzde 90’ı Mercedes, BMW, Jaguar, Volkswagen, Peugeot, Volvo, Renault ve Ford gibi dünya devlerine ihraç edilecek.

Fabrikanın açılış töreninde konuşan HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Açılan yeni fabrikamızda 200 kişiye ilave istihdam sağladık. Diğer fabrikalarımızla birlikte toplam istihdamımız 1.292 kişiye çıkacak” açıklamasını yaptı.

Üretim 11.1 milyona çıkıyor Zaim, tesisle ilgili şu bilgileri aktardı:

“Devam eden yatırımlarımız 2013 yılı içerisinde tamamlandığında bu yeni tesisimizde 2 milyon adet alüminyum jant üretim kapasitesine sahip olacağız. Böylece 2006’da kurduğumuz ilk alüminyum jant fabrikamızla birlikte, Manisa’da kurulu alüminyum jant kapasitemiz 4 milyon adede ulaşacak. Tesiste üretilen alüminyum jantların yüzde 90’u ihraç edilecek. Toplamda da 11 milyon 100 bin adetlik jant üretim kapasitesine sahip oluyoruz. 2014’e kadar 400 milyon dolar ciro ve 300 milyon dolar ihracat hedefliyoruz.”

Haberin Devamı