Gazete Vatan Logo

4.1 milyonluk Ferrari’yi 2 şanslı Türk satın aldı

2 Türk müşteri Ferrari’nin kuruluşunun 70’inci yılı için sadece 350 adet üreteceği özel seriyi 1 milyon euroya satın aldı.

4.1 milyonluk Ferrari’yi 2 şanslı Türk satın aldı

Ne rekor kıran döviz kuru ne yüzde 160’a çıkan ÖTV oranı, süper lükslerin hızırı keselibiliyor. Ferrari’nin sınırlı sayıda üreteceği 1 milyon euroluk (4 milyon 140 bin TL) satış etiketine sahip 70’inci yıl özel serisini 2 Türk satın aldı.

Ferrari ve Maserati’nin distribütörü Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, 2017’nin Ferrari markası için özel bir yıl olduğunu belirterek, “1947’de kurulan köklü marka 70’inci yılını kutluyor. Ferrari bu yıla özel bir uygulama yaparak şu anda üretimde bulunan bütün araçların 70’inci yıl özel serisini üretiyor. Toplam 5 farklı modelden 350 adet özel üretim otomobil yapılacak. Bu araçlar, Ferrari’nin belirleyeceği özel müşterilere satılacak. Her biri birbirinden farklı, kişiye özel tasarlanacak bu Ferrari’lerden Türkiye’ye 2 adet getiriyoruz. Değeri 1 milyon euro olan özel seri otomobilleri Ferrari, Türkiye’deki 2 özel müşterisine de üretecek” dedi.

Şimdiden 12 adet Ferrari satışına ulaştıklarını kaydeden Bel, araç temin ettikleri takdirde bu yıl 20’li rakamların üzerine çıkmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Ferrari ve Maserati markasında yeni modellerin piyasaya sürüleceğini ifade eden Fer Mas Şirket Müdürü, “Ferrari’de yeni F12 Berlinetta bizleri bekliyor. Bu modeli Mart ayında Cenevre Fuarı’nda görmeyi umut ediyoruz. Maserati’de üretimi geçen yıl sonlandırılan GranTurismo ve GranCabrio’nun yeni tasarımıyla ilk defa tanışacağız” dedi.

Maserati’den Anadolu açılımı

MaseratI’nin dizel motorlu modellerinin gelmesiyle birlikte Anadolu’dan yüksek talep aldıklarını belirten Sinan Saip Bel, bu yıl Maserati bayilik sistemini devreye alacaklarını söyledi. Maserati için Anadolu’nun farklı noktalarında showroom ve servis noktaları açılacağını söyleyen Bel, “Müşterilerimizin sesine kulak verip bu sene alanımızı genişletmeye karar verdik. İlk olarak Mart ayı sonunda Ankara’da Maserati showroom’umuzu hayata geçireceğiz” dedi. Bel, Ankara Söğütözü’nde bulunan Koç Kuleleri’nin altında açılacak Maserati showroom’unun ardından Antalya ve Bursa illerinde de showroom ve servis açacaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı