Gazete Vatan Logo

4 milyonluk hemşire

CHP'nin bu iddiası ortalığı karıştırır

CHP’den büyük iddia: Emekli hemşirenin banka hesabından, 3 milyon 925 bin lira çıktı. Hemşirenin eşi, ‘’Karımın servetinden haberim yok’’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Kırklareli milletvekilleri Mehmet Kesimoğlu ve Turgut Dibek, Lüleburgaz Devlet Hastanesindeki tıbbi atık malzemelerin satıldığını, hastane müdürünün emekli hemşire olan eşinin banka hesabında da, 3 milyon 925 bin lira olduğunu öne sürdüler.

CHP’li İnce TBMM’de bu konuyu dile getirdi ve ‘’Hastane müdürünün eşinin banka hesabında (eski parayla) 3 trilyon 925 milyar lira var. Müfettişler bunu tespit etti. Hastane Müdürü (Eşimin bu kadar parası olduğundan haberim yok) dedi. Bu olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ne yaptı?’’ diye sordu.

CHP milletvekili Turgut Dibek de TBMM’ye bir önerge vererek, ‘’Hastane Müdürü M.G’nin emekli hemşire olan eşi R.G’nin hesabında, 3 milyon 925 bin 865 lira var. Açılan soruşturma ve yolsuzluk suçlamalara rağmen paraya tedbir konulmadı. Paranın kaynağı hakkında bir soruşturma yapılmakta mıdır?’’ diye sordu.

İHBAR EDEN GÖREVDEN ALINDI

Yaklaşık iki yıl önceye dayanan olayla ilgili CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu da dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek şunları söyledi;

‘’Lüleburgaz Hastanesi eski müdürünün bilgisi dahilinde diyaliz ünitesinde kullanılan solüsyon bidonları satılıyor. Yönetmeliğe göre bunların imhası gerekiyordu. Hastanenin başhekim yardımcısı olayı savcılığa ihbar etti ama görevinden alındı. Sağlık Bakanlığı da Diyaliz yönetmeliğini değiştirdi. Diyaliz solüsyon bidonları tıbbi atık kapsamından çıkarıldı. Böylelikle hastane müdürü hakkındaki soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Bu ülkede bir bürokratın eşinin yaklaşık 4 milyon lira parası kuşkulu olmuyor ve soruşturmaya gerek görülmüyor’’ (Gazeteport)

Haberin Devamı