Gazete Vatan Logo

3S kardeşlerden memleket yatırımı

Kale Kilit’in kurucusu Sadık Özgür’ün 3 kızı, memleketleri Sivas’ın Divriği ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nı 5 milyon lira yatırımla yeniledi

3S kardeşlerden memleket yatırımı

Cumhuriyetin ilk sanayicilerinden, babaları Sadık Özgür’ün kurduğu Kale Kilit şirketinden 2011’de ayrılan Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür kardeşler 2015’ten bu yana 3S Kale Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bir süre önce memleketleri Sivas’ın Divriği ilçesinden gelen istekle ilçe meydanını yenilemeye karar veren kardeşler, 5 milyon lira yatırım yaparak ‘Divriği Cumhuriyet Meydanı’nın açılışını yaptı.

3S Kale Holding olarak gayrimenkul geliştirme, yapı ve enerji alanlarında yatırımlar gerçekleştirdiklerini ancak sadece ekonomik yatırımların kafi gelmediğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, “Tıpkı Onursal Başkanımız, babamız, hayırsever iş adamı Sadık Özgür’ün yaptığı gibi biz de insanlarımızın ve sosyal hayatın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

3 kız kardeş olarak, kadınların ekonomik yaşama aktif olarak katılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Gürün, “Bu nedenle de Cumhuriyet Meydanı’nın bir bölümü kadınlarımıza ayrılacak, yöre kadınlarımız bu alanda ürettikleri el emeği göz nuru ürün ve eserleri satışa sunacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Enerjiye yatırım

3S Kale Holding olarak gayrimenkul ve enerji alanlarında çalışmalar yürüttükleri bilgisini paylaşan şirketin Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün, kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlandığının altını çizdi. 2017 yılı için 227 milyon TL ciro hedeflediklerini anlatan Gürün, 3S Kale Enerji olarak önümüzdeki 5 yıl içinde en az 100 MW jeotermal santral kapasitesine ulaşma hedefleri olduğunu aktardı.