Gazete Vatan Logo

3G devrimi geliyor!

2008 yılı cep telefonlarının zirve yılı olacak. Öyle ki gelişmeler sayesinde bilgisayarın bile pabucu dama atılacak

2008 yılı cep telefonlarının zirve yılı olacak. Öyle ki gelişmeler, cep telefonları sayesinde bilgisayarın bile pabucunun dama atılacağı yönünde. Turkcel Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Aktüel'e yaptığı açıklamada bu inanılmaz değişimi anlatıyor.

3G SÜRAT KATACAK
3G, cep telefonlarındaki internet hızını 20-30 kat daha arttıracak bir tekno devrim olarak görülüyor. 2007'de tamamlanamayan 3G ihalesi 2008'de gerçekleşirse sektörde bir devrim yaşanacak.

Bu sayede evdeki bilgisayarınızdan yapabildiğiniz her şeyi aynı hızla cep telefonunuzdan yapabileceksiniz.

GÖRÜNTÜLÜ İLETİŞİM
3G ile yepyeni ürün ve servisler de gelecek. İlk hissedilecek olan, görüntülü görüşme. Bunun dışında, veri hızı artınca hizmet çeşitliliği de artacak.

Mobil iletişimde büyük rol oynayacak katma değerli servisler de, 3G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla çok hızlı ilerleyecek. 'Üçüncü nesil' teknolojisi Türk ekonomisine yerel bilgi birikimi, teknoloji kullanımı, ihracat katkısı, istihdam yaratma ve nitelikli iş gücü talebi açısından büyük katkı sağlayacak. Yerli yazılım ve altyapı sektörünü büyütecek, içerik üreten yerli şirketler ise yepyeni bir pazara kavuşacak.

YAKIN MESAFEDEN TEMASSIZ İLETİŞİM

Süreyya Ciliv, NFC olarak adlandırılan yakın mesafeden temassız iletişim teknolojisini de müjdeliyor. Bu teknolojiyle, cep telefonları gelecekte önemli bir ödeme aracına dönüşecek...

Bireylerin aktif şekilde kendilerini ifade edebilmelerini sağlayan 'Web 2.0' modeli de hızla yayılan trendler arasında yer alıyor. Fotoğraf ve video gibi kişisel içeriklerin paylaşıldığı servisler hızla yaygınlaşıyor. Kullanıcı deneyimi bu servislerin mobile taşınmasıyla daha da zenginleşiyor.

Haberin Devamı