Gazete Vatan Logo

3D'siz TV kalmayacak

(3D) televizyon teknolojisi yeni nesil TV'lerde artık standart özellik haline geldi

3D ile de yetinmeyen telnoloji üreticileri, gözlüksüz 3D, Google ve Android'i de cihazlara yerleştirme yarışına girdi. Hızda ve görüntü kalitesinde strandart LED TV'leri 10'a katlayan yeni görüntü teknolojileri evlerimize girmeye hazırlanıyor.



TELEVİZYONLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN..


1 – Samsung Super OLED TV: 55 inçlik Super OLED TV'sini Las Vegas'taki CES 2012 fuarında görücüye çıkaran Samsung'un yeni Smart TV'lere yönelik geliştirdiği Family Story, Fitness ve Kids özellikleriyle aile üyeleri birbirleriyle fotoğraf ve mesaj paylaşımı yapabiliyor, fitness, egzersiz ve eğitici programlar TV ile senkronize edilebiliyor.



Samsung'un TV'ye getirdiği en yenilikçi fonksiyon ise donanım güncelleyebilme. “Akıllı Değişim” adlı bu özellikle TV'nin arkasındaki yuvaya takılan değişim kiti sayesinde televizyonlarda her yıl gerekli donanım ve yazılım güncellemelerinin yapılabilmesi mümkün olacak.



2 - LG Google TV: Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemi ile 3D ve akıllı TV fonksiyonlarının birleşiminden oluşan LG Google TV, internette arama, sosyal ağ ve TV fonksiyonlarını eş zamanlı olarak yürütebiliyor.

Herhangi bir programı 2D'den 3D'ye çevirme özelliği de sunan ürünün, Android tabanlı kullanıcı ara yüzü ile birlikte sunulan Qwerty kumandası da bulunuyor. Bu kumanda ile TV üzerinden Android Market'ten uygulama indirilebiliyor. Google Chrome tarayıcısını kullanan TV'nin, 42 inç ve üzerine modelleri olması bekleniyor.





3 - Sony Crystal LED TV: Japon Sony, OLED ekran teknolojisi yerine Kristal LED'i (Crystal LED), TV'lere taşıdı. 55 inç'lik ilk Kristal LED TV, günümüzde kullanılan LCD'lere göre 3.5 kat daha fazla kontrast ve 1.4 kat daha fazla renk gamı sunuyor.

"Gelecek nesil ekran" olarak adlandırılan "kristal LED ekran" TV, 10 kat daha hızlı video görüntü tepki süresine sahip. Yaklaşık 70 watt'lık enerji tüketen TV, 180 derecelik izleme açısına sahip. Ürünün ekran çözünürlüğüyse 1920 x 1080 piksel.



4 – Toshiba Gözlüksüz 3D TV: Üç boyut teknolojisinde gözlüklerin atılacağının ilk habercisi olan Toshiba'nın 55ZL2 modeli, inç boyutunda.

3D izlemek için gözlük kullanmak gerektirmeyen 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor.


5 – Lenovo Android TV: Çinli teknoloji üreticisi Lenovo, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan sonra işletim sistemi olan çoğu cihazda görmeye başladığımız Android'i yeni TV modelinde de kullandı. LeTV/Idea TV adı verilen ve Android 4 (Ice Cream Sandwich) ile çalışan ürün, 55 inç boyutunda.

Çift çekirdekli 1.5 GHz hızında işlemci barındıran TV, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafızasının yanında SD kart girişi, Wi-Fi, ethernet, HDMI ve USB bağlantılarını da destekliyor. Yüz tanıma özelliği de olan ürün ilk olarak Çin'de piyasaya çıkacak.

Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/76148/3dsiz_tv_kalmayacak#ixzz1kqDD17F6

Haberin Devamı