Gazete Vatan Logo

37 yıl sonra olanlara inanamayacaksınız!

Hindistan’ın Majuli Adası’nda yaşayan Jadav Payeng, insanoğlunun el atmasıyla yok olan hayvan yuvaları ve ağaçların var olmasını istedi ve 37 yıllık bir yolculuğa çıktı. Sonrası ise inanılmaz.

37 yıl sonra olanlara inanamayacaksınız!

Hindistan’ın Majuli Adası’nda yaşayan Jadav Payeng, bir zamanlar her tarafı yemyeşil ve ormanlarla kaplı olan daha sonra insanların el atmasıyla hayvanların yuvası ve ormandaki ağaçları yok olan Majuli’de 37 yıl önce Jadav bir değişiklik yapmak istedi. 1979 yılında Majuli’nin çöl tarafında ilk ağacını dikti. Daha sonra her gün ağaç dikmeye devam etti.

Bugünlerde, Majuli’yi eskisi kadar yeşil görmek mümkün. Hatta neredeyse Central Park’ın iki katı büyüklüğünde. İçerisinde ise 115 fil, su aygırları, geyik ve kaplanlar barındırıyor.

Majuli’nin büyük bir kısmı erozyon sonucunda mahvoldu. Jadav’ın emekleri sayesinde ise bir daha erozyon yaşanmadı.

Jadav’ın en büyük hayali Majuli’yi eski haline geri döndürmekti. Doğa aşığı adamın çabalarıyla Majuli eski haline döndü. Artık burada bolca ağaç ve hayvan görmek mümkün.

Jadav sayesinde Majuli’nin 550 hektarlık bir ormanı var. İçinde de fil, geyik ve kaplan gibi yaban hayvanları barınıyor.

“Forest Man” isimli belgeselde Jadav’ın hayatı ve çalışmaları anlatılıyor. Belgesel, 2014’te gerçekleşen Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülü aldı.

Haberin Devamı