Gazete Vatan Logo

37.5 ateşe 10 kiloluk parke taşı

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ateş şikayetiyle getirdiği çocuğuyla ilgilenmediği iddiasıyla acil servis doktoru Yalçın’ın başında taş parçalayan Abdülkadir Keskinli tutuklandı

37.5 ateşe 10 kiloluk parke taşı

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın ile hasta yakını Abdülkadir keskinli arasında Keskinli’nin çocuğunun ateşi ile ilgili bir tartışma yaşandı ve tartışma kavgaya dönüştü. Araya giren güvenlik görevlileri keskinli’yi acil servis dışına çıkardı. Ancak keskinli dışarıdan aldığı taşla tekrar acil servise girerek taşı Yalçın’ın başında parçaladı. İlk müdahalesi acil serviste yapılarak ameliyata alınan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Hastaneden yapılan ilk yazılı açıklamada, çocuk acil servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bir hasta yakını tarafından acil serviste görevi başındayken başına sert bir cisimle vurulmak suretiyle darbedildiği belirtildi.

‘Pişman değilim’ dedi

Bahattin Ahmet Yalçın’ı parke taşıyla başına vurarak yaralayan Abdulkadir Keskinli, yapılan işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İfadesinde herhangi bir pişmanlık duymadığını söylediği öğrenilen Abdulkadir Keskinli, cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Harran Üniversitesi Hastanesi çalışanları, doktor Bahattin Ahmet Yalçın için öğle saatlerinde hastane önünde basın açıklaması için toplandı. burada Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, saldırıyı ‘canavarlık’ olarak tanımlayarak şöyle konuştu:

Doktorumuz, tedavimiz için her türlü ihtimali düşünüyor. Ateş içindeki çocuk normal tedaviye kısmen cevap vermediği için başka yöntemler deniyor. O esnada ‘Sen benim çocuğuma bakmadın’ diyen kişi hücum ediyor. Doktor karşı tarafın istediğine göre tedavi uygulayamaz. Bu nasıl bir canavarlık? Bu canavarlığın önüne geçmemiz lazım. Eğitim sistemimizde, Televizyon dizilerindeki algılarla, bölge kültürüyle bu canavarlar üretiliyor. Bu hepimizin problemi. Hükümetten de ricamız sağlık çalışanlarını koruyan kanunun çıkarılması.

‘Ateşi düşürüldü’

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Yüksek ateş şikayetiyle acil servise gelen 4 yaşındaki çocuk hastaya, gerekli tüm tetkiklerin yapıldığı ve tedavinin uygulandığı , başvuru sırasında hasta olan çocuğun ateşinin 38,2 derece olduğu, müdahalelerle ateşin 37,5 dereceye kadar düşürülerek çocuğun müşahede odasında gözlem altına alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Rektör: Canavarlık

HASTANE Başhekimi Mehmet Akif Altay ise şunları söyledi: Dün gece ateş ve kusma şikayetiyle 4 yaşındaki kız çocuğu, ailesi tarafından hastaneye getiriliyor. Hastanın fiziki muayenesi gerçekleştirildikten sonra ateşi 37,5 seviyesine kadar düşüyor. Tedavisi devam etmekteyken hastanın babası saat 22.30 sıralarında çocuk acil servis önünde görevli doktorumuzla önce sözlü, ardından 10 kilo ağırlığındaki parke taşıyla fiziksel saldırıda bulunuyor. Bu esnada acil serviste yürütülen tadilat dolayısıyla kaldırıma döşenmek üzere istiflenen parke taşını saldırıda kullanıldı.

Yoğun bakımda

Dr. Ahmet Yalçın başında parçalanan parke taşından sonra ameliyata alındı. Genç doktorun yoğun bakımda tedavisi sürerken durumunun iyiye gittiği bildirildi.