Gazete Vatan Logo

36’ncı ihracat pazarı İngiltere

Honda’nın Şekerpınar tesisinde üretilen 10’uncu nesil Civic Sedan, yeni motor ve şanzıman seçenekleri ile İngiltere’ye ihraç edilmeye hazırlanıyor.

36’ncı ihracat pazarı İngiltere

Honda’nın Şekerpınar tesisinde üretilen 10’uncu nesil Civic Sedan, yeni motor ve şanzıman seçenekleri ile İngiltere’ye ihraç edilmeye hazırlanıyor. Civic Sedan, sağdan direksiyonlu versiyonlarla birlikte ihraç edildiği toplam pazar sayısını 36’ya çıkaracak. Şirket, Haziran ayı itibariyle sağdan direksiyonlu ve dizel motorlu Civic Sedan üretimine başlayacak.

1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru ile ekonomi ve performansı bir arada sunan Civic Sedan’ın İngiltere pazarında Civic ailesine gösterilen yoğun ilgiyi daha da artırması bekleniyor. 1.6 i-DTEC dizel motora ek olarak 1.5 Turbo i-VTEC ve ilk kez kullanılacak 1.0 Turbo i-VTEC benzinli motor seçenekleri ile ihraç edilecek. Tüm motorlar 6 ileri düz vites ya da opsiyonel olarak otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilebilecek. Benzinli motorlarda CVT şanzıman kullanılırken, dizel versiyonda 9 ileri otomatik vites görev alacak.

Sağdan direksiyonlu Civic Sedan modelleri İngiltere’nin yanı sıra İrlanda ve Kıbrıs pazarlarına da gönderilecek. Bugüne kadar 6 farklı Civic neslini bantlardan indiren Honda Türkiye, kısa süre önce 40 milyon euroluk ek yatırıma imza atarak gelen talebi karşılamak için günlük üretimi

Haberin Devamı

175 adede çıkarmıştı.