Gazete Vatan Logo

36 milyon dolarlık fincanda çay içince...

Çinli işadamı Liu Yiqian, 36.6 milyon dolar rekor fiyata satın aldığı Ming Hanedanı döneminden kalma porselen fincanla çay içtiği fotoğrafını sosyal medyada paylaşınca Çinlileri kızdırdı.

36 milyon dolarlık fincanda çay içince...

Geçen aylarda Çin’de Ming Hanedanı döneminden kalma porselen bir fincan, 36.6 milyon dolara satılarak rekor kırmıştı. Sanat çevrelerinde “Çin kültürünün Kutsal Kâse’si” olarak kabul edilen fincanı satın alan iş insanı Liu Yiqian, ülkede infial yarattı. 36.6 milyon dolarlık fincandan çay içerken çekilen bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Yiqian, sanat çevrelerini ve Çinlileri kızdırdı. Çin’in Twitter ’ı olarak bilinen Weibo’da yorumlarını paylaşan Çinliler, Yiqian’ı “egosunu tatmin etmekle” suçladı.

Çin medyasının “eksantrik Liu” olarak tanımladığı Liu Yiqian, ülkenin en büyük sanat koleksiyoneri olarak gösteriliyor. İşçi sınıfı bir aileden gelen Yiqian, 14 yaşında okulu terk edip çanta satılıcılığı yaparak iş hayatına atıldı. Henüz 27 yaşındayken yüklü bir servet sahibi olan Yiqian, 2011 yılında 11 milyon dolar ödeyerek koleksiyonuna kattığı Qing Hükümdarlığından kalma taç ile de büyük ses getirmişti. Yiqian, yakın zamanda tüm koleksiyonunu sergileyeceği bir müze açmayı tasarlıyor. (Taraf)

Haberin Devamı