Gazete Vatan Logo

350 marka sırada

İstinyePark Genel Müdürü Uğur Berk, 280 mağazanın bulunduğu merkezde 350 markanın sıra beklediğini söyledi. Bu markaların % 40’ı yabancı marka. Yabancı ziyaretçi sayısı ise % 50 arttı.

350 marka sırada

İstinyePark’ın yeni Genel Müdürü Uğur Berk, 2015 yılını değerlendirerek 2016 beklentilerini açıkladı. Bu yılı 17 milyon ziyaretçiyle kapatacak olan İstinyePark’ta ziyaretçi sayısının yüzde 1 düşmesine rağmen cironun yüzde 17 arttığını belirten Berk, 280 mağazanın olduğu merkezde 350 markanın sıra beklediğini vurguladı. Berk, “Bekleme listemizde olan 350 markanın yüzde 40’ı yabancı marka. Türkiye’ye ilk kez gelenlerin birinci tercihi İstinyePark. Çok ciddi talep alıyoruz” dedi.


İzmir start alıyor


2015’in zor bir yıl olduğunu, 2016’da ise yüzde 20-25 gibi iddialı bir büyüme hedefi koyduklarını ifade eden Berk, İzmir’deki İstinye Park projesinde ilk kazmayı 2016’nın ilk çeyreğinde vuracaklarını belirtti. Berk, şöyle konuştu: “250 milyon dolar civarında yatırımın olacağı projenin 2018’in son çeyreğinde bitmesini öngörüyoruz. Kiralamayı biz yapacağız. Zaten İstanbul’daki kiracılarımızın yüzde 90’ı orada da yer almak istiyor. İzmir’e özel bir proje olacak.”

2 milyon $’a Arap ve Çinli çekecek

İstinyePark’a gelen turist ziyaretçiler sıralamasında, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Çin ve Azerbaycan’ın ilk 5’te yer aldığını kaydeden Berk, yabancı ziyaretçi sayısında, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50’lik bir artışın olduğunu anlattı. Toplam satışların yüzde 20’sini turistlere yönelik satışların oluşturduğunu, bu oranın lüks markalarda yüzde 40’a kadar çıktığını dile getiren Berk, “Yabancıların harcamasının yüzde 60’ını Suudi Arabistanlılar yapıyor. Azerbaycan, İran ve Çin’de daha aktif olmak istiyoruz. Bu pazarlardan ziyaretçi almak için yurt dışı tanıtıma ağırlık vereceğiz. Bunun için 2 milyon dolar bütçe ayırdık. yabancı ziyaretçi sayısını seneye yüzde 20 artırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Borsa gidiyor Zuma geliyor

Uğur Berk’in verdiği bilgiye göre restoranlarda da değişim var. Borsa gidecek, yerine Zuma gelecek. Zuma, Ortaköy’den taşınarak Ocak ortasında Markalar Sokağı’ndaki yerini alacak. Bu sezonun önemli yeniliklerinden bir diğeri Audi City olacak. Dünyadaki 6’ncı mağazasını açacak marka, otomobil satışının yanı sıra ziyaretçilerin Audi modellerini deneyimlemesine de imkan tanıyacak.

Haberin Devamı

Apple’a İzmir’de geniş yer var!

Uğur Berk, “Louis Vuitton, Gucci, Beymen ve Burberry mağazaları yenilendi, genişledi. Sandro ve Hogan geliyor. Louis Vuitton yenilenen mağazasının açılışında, sadece İstinyePark’a özel, 60 adet Frontrow modeli mavi sneaker ayakkabı üretti” dedi. Ayakkabı 2 bin 230 TL’den satıldı. Uğur Berk, Apple’ın İstinyePark’ta olmak istediğini ancak yer konusunda anlaşamadıkları için bunun hayata geçmediğini söyledi. Berk, “İzmir projemizde neden Apple olmasın... Üstelik istedikleri gibi yer alabilirler” dedi.

Ailesi turizmci olan Uğur Berk, uluslararası bir markanın yöneticiliğinden ayrıldıktan sonra perakende sektöründe danışmanlık yaptı. Berk, daha önce kiracıları arasında bulunduğu İstinyePark’a Eylül’de Genel Müdür oldu.