Gazete Vatan Logo

35 cm kara rezervasyon yağdı

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’a kar erken düşünce, tesislerde rezervasyonlar sezon açılmadan hızlandı

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde yaklaşık 6 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ’da, aralık ayı rezervasyonları şimdiden yüzde 50-60’ı buldu. Kış sezonunun 15-20 Aralık’ta başlaması planlanan Uludağ’daki otellerde yılbaşında yüzde 100 doluluğa ulaşılması bekleniyor.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ’a bu yıl karın erken düştüğünü ve oteller bölgesinde kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığını söyledi. Akkuş, “Geçen sene yılbaşında Uludağ’da kar hiç yoktu, rezervasyon iptalleri oldu. Bu, bizi çok üzdü ama şu anda karın erken gelmesi ve Uludağ’ın çok güzel cazibe merkezi haline gelmesiyle çok güzel rezervasyonlar alıyoruz. Yılbaşında Uludağ’da yüzde 100 doluluğu yakalayacağımızı umuyorum” dedi.

Uludağ’ı dünya markası haline getirmeye çalıştıklarını anlatan Akkuş, Uludağ’ı daha çok yazın ziyaret eden Arap turistlerin bu kez kış sezonunda da boy göstereceğini belirtti.

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği Başkanı Haluk Beceren de Uludağ’da sezonun 15-20 Aralık’ta başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı