Gazete Vatan Logo

35 bin konutluk yeni Fikirtepe böyle olacak

4 yıldır sorunlarla gündeme gelen Fikirtepe’nin yeni yüzü ortaya çıkıyor. 35 bin konutun yer alacağı yeni Fikirtepe, 18 milyar dolarlık değere ulaşacak. Şu anda 20 yapı adasında inşaatın başladığı bölgede, çalışmaların düzenli ilerlemesi için 17 firma Fikirtepe Platformu’nu kurdu.

35 bin konutluk yeni Fikirtepe böyle olacak

İstanbul’da kentsel dönüşümün pilot bölgesi ilan edilen ve yaklaşık 4 yıldır sorunlarla gündeme gelen Fikirtepe’de inşaat süreci hızlanıyor. Şu anda 57 yapı adasından 20’sinde inşaatın başladığı ve 8 firmanın ruhsat aldığı Fikirtepe’de faaliyet gösteren 17 firma Fikirtepe Platformu’nu oluşturdu. Fikirtepe Platformu, bölgede güvenli ve düzenli yapılaşmanın gerçekleştirilmesine öncülük edecek.

2018’de tamamlanır

Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu’nun yaptığı platform, dün Fikirtepe’deki son durumu paylaştı. Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, İstanbul Kadıköy’de 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığında bölgede 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın yer alacağını söyledi. Şu anda 57 yapı adasından 20’sinde inşaat çalışmalarının başladığını aktaran Ali Nuhoğlu, şu bilgileri verdi: “Fikirtepe’de tüm projelerin yanı sıra altyapı ve sosyal donatı inşaatlarının 2018 yılında tamamen biteceğini öngörüyoruz. Kentsel dönüşüm tamamlandığında projenin toplam değeri 18 milyar dolar seviyesine ulaşacak. 2016 yılı sonunda ise inşaata başlayan firmaların teslim aşamasına geleceğini umuyoruz. Şu anda bölgede 12 bin konutluk projelerin inşaatı başladı. 2016 sonunda inşaat aşamasına gelmeyen hiçbir ada kalmayacaktır.”

Haberin Devamı

Satışlar iyi gidiyor

Fikirtepe’nin değerinin çok yükseleceğini ifade eden Ali Nuhoğlu, “Satışta bulunan projeler yüzde 50-60 oranında satış rakamlarına ulaştı. Bölgede metrekare fiyatları 2 bin ile 2 bin 500 dolar arasında seyrediyor. Bağdat Caddesi ve Kadıköy çevresinde fiyatların 5 ile 6 bin dolar arasında olduğu düşünülürse, Fikirtepe aynı bölgede yarı fiyatına yatırım yapma şansı sunuyor” diye konuştu.

Sorunlara ortak çözüm

Fikirtepe’de şu anda iki önemli sorun bulunduğunu ifade eden Ali Nuhoğlu, “Birincisi müteahhitlerle anlaşmayan vatandaşlar, ikincisi de birden fazla firmanın bulunduğu yapı adaları... Platform olarak bu sorunlara çözüm bulunmasına destek olacağız” dedi.

Fikirtepe’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kentsel dönüşümün başarıyla sürdüğünü açıklayan Ali Nuhoğlu, geçmiş dönemde başlatılan bölgenin masterplan çalışmalarının, donatı haritasına bağlı olarak gerçekleşen revizyonlar ile planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

FİKİRTEPE’DE SON DURUM

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün paylaştığı son verilere göre,

- Fikirtepe’de yüzde 100 anlaşma sağlayan parsel sayısı 19’u buldu.

- Ruhsatı onaylanan plan adalarının sayısı 8 oldu.

- Ruhsat başvurusu yapan 4 firma daha bulunuyor. Diğer firmalar da avan proje çalışmalarını sürdürüyor.

- 57 yapı adasından 20 yapı adasında inşaat başladı.

- Alanda yüzde 90’ın üzerinde anlaşma sağlayan plan adaları 19 adet, yüzde 80-90 arası anlaşma sağlayan plan adaları 7 adet, yüzde 70-80 arası anlaşma sağlayan plan adaları da 6 adete ulaştı.

- 3/2 çoğunluğu sağlayamayan ada sayısı ise 13 oldu.

- Acele kamulaştırma işlemleri de devam ediyor. 6 adada kamulaştırma için mahkemeye başvuruldu.

Uluslararası tanıtım

Haberin Devamı

FİKİRTEPE’NİN 2016’da inşaat sektörünün uluslararası yıldızı olacağını ifade eden Ali Nuhoğlu, “Önümüzdeki dönemde tüm firmalarımızla birlikte, platform olarak iddialı bir şekilde yurtdışı fuarlarda yer alacağız” diye konuştu.

Platform’da kimler var?

FİKİRTEPE Platformu’nda Baysaş, CC Group, Dumankaya, Ekşioğlu Yapı, Emay, Erkan Grup, Güral İnşaat, Haldız İnşaat, Nuhoğlu, Pana Yapı, Sefa İnşaat, Selka NSK, Sinanlı Yapı & Yiğit Group, SVR Group, Şua İnşaat, Teknik Yapı ve Vartaş olmak üzere 17 üye bulunuyor. Yüzde 100 anlaşmaya varan diğer firmalar da katılabilecek.