Gazete Vatan Logo

35 bin kişilik mega istihdam

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, toplamda 45 milyar liralık yatırımla devreye alınacak 4 mega endüstri bölgesiyle 35 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı. Özlü, yeni bölgelerle istihdamın 100 bine çıkacağını belirtti

35 bin kişilik mega istihdam

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, toplamda 45 milyar liralık yatırımla devreye alınacak Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Filyos Endüstri Bölgesi, Karasu Münferit Yatırım Yeri ve Trabzon Yatırım Adası gibi mega endüstri bölgeleriyle 35 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söyledi. Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Güney Marmara, Doğu Akdeniz başta olmak üzere Türkiye genelinde bakanlık ve yatırımcıların başvuruları doğrultusunda yeni mega endüstri bölgelerinin kurulması için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Özlü, gelecekte 140 milyar liralık yatırımla 100 bin kişiye istihdam olanağı sunmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Bakanlık karşılıyor

Türkiye’nin 2023 hedeflerine hızla ulaşabilmesi için yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin üretileceği, büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımların yer alacağı, mega endüstri bölgeleri kuracaklarını anlatan Özlü, Türk ekonomisinin asıl sıçramayı bu bölgeler sayesinde yapacağını belirtti.

Özlü, endüstri bölgeleri kurulumunda etüt, plan ve proje, kamulaştırma, köprü, viyadük, sondaj, drenaj, deniz dolgusu, demiryolu bağlantısı, elektrik, doğalgaz, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, haberleşme ve yol şebekeleri ile atıksu arıtma tesisi giderlerinin bakanlık tarafından karşılandığına dikkati çekti. Özlü, harita ve jeolojik etüt raporunun, imar ve parselasyon planlarının bakanlıkça onaylandığının altını çizdi.

Haberin Devamı