Gazete Vatan Logo

31. kez düzenlenecek IEFT Yurt dışı Eğitim Fuarları başlıyor

19-27 Mart tarihleri arasında Eskişehir, Ankara, İzmir ve İstanbul’da gerçekleşecek IEFT Yurt dışı Eğitim Fuarları kapsamında gençler sosyal medya yarışmalarıyla yurt dışında eğitim kazanma şansı da yakalayacak.

Küçük yaşlarından itibaren iyi bir geleceğe sahip olmak için titizlikle seçilen eğitim kurumlarında eğitim alan, destekleyici kurslarda dirsek çürüten, kendini hem bilimsel hem de kültürel olarak geliştirmek isteyen gençler daha iyi bir gelecek için çareyi yurtdışında eğitim almakta buluyor. Daha iyi bir gelecek kurabilmek için iyi bir üniversiten mezun olmak, iyi derece yabancı dil bilmek, geniş bir vizyona sahip olmak gerektiğini bilen gençler iş bulma yarışına sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Her yıl binlerce öğrenciyi lise, üniversite, yaz okulu, dil okulu, mesleki eğitimler, staj, work&travel ve sertifika programlarıyla yurtdışına gönderen IEFT Yurt dışı Eğitim Fuarları bu sene aldıkları ön başvurular neticesinde rekor katılım seviyesine ulaşacaklarını açıkladı. Konu hakkında konuşan IEFT Genel Müdürü Deniz Akar "31. Kez düzenleyeceğimiz fuarımızı bu sene ‘Daha İyi Bir İş, Daha İyi Bir Maaş, Daha İyi Bir Gelecek İçin Kalk Gidiyoruz’ mottosuyla kurguladık" dedi.

Akar; gençlerin yurtdışında eğitim alma isteklerini gerçeğe çevirmek için fuar kapsamında çeşitli ödüller sunacaklarını da belirtti. Akar; yurtdışında okuma isteğini en güzel şekilde anlatacak öğrenciye yurtdışında 3 haftalık konaklama ve uçak bileti dahil eğitim sunulacağını, kazanan2.,3., 4. ve 5. gençlere ise TOEFL ve IELTS sınavına ücretsiz giriş yapma hakkı verileceğini sözlerine ekledi. Yarışmanın detaylarına dair bilgiler IEFT’nin sosyal medya hesaplarından öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı

Çocuklarının yurt dışında okumasını isteyen aileler; ACT sınavı ile dünyanın en iyi üniversitelerinin kapısını zorluyor. Dünyanın en saygın üniversitelerinin yeterlilik belgesi olarak kabul ettiği ACT sınavları, öğrencilerin bu okullara direkt başvuru yapmasını ve aynı zamanda burs alabilmesini sağlıyor.

Başta Amerika olmak üzere birçok ülkede üniversiteye giriş aşamasında değerlendirilme kriterlerinden biri olarak kullanılan ACT sınavı; SAT sınavlarına alternatif olarak yapılmaktadır. Sınavdan 32 ve üzeri puan alan öğrenciler Amerika’da ve diğer birçok ülkede bulunan üniversitelerde burslu okuma şansı yakalayabilmektedir.

Haberin Devamı

Normalde ücrete tabi girilen sınavın deneme versiyonuna; 31. IEFT Fuarları kapsamında girilebilecek, aileler düzenlenecek seminerlerde sınavın yararlarına dair bilgilendirilecekler. Sınava 10. Sınıftan itibaren lise öğrencileri katılabilmektedir.

Dünyada 2 Milyondan Fazla Kişi IELTS’i Tercih Ediyor

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı) dünyanın en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır. Her yıl 2 milyondan fazla kişinin girdiği sınav dünya çapında 9 binden fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koyan ülkelerce kabul edilen tek sınav olan IELTS gelecek planlarını bu yönde şekillendirenler için iyi bir alternatifir. Fuar kapsamında British Council tarafından IELTS deneme sınavı ücretsiz olarak yapılacaktır.

Yurt dışında Tıp Eğitimi Almak İsteyenler ve Doktorlar USMLE Sınavı’nda Buluşuyor

Yurtdışında Tıp eğitimi almak isteyenler veya Tıp eğitimi alıp kariyerini yurtdışında sürdürmek isteyenlere özel açılan USMLE Sınavına öğrenciler ve profesyoneller katılabilmektedir. IEFT Fuarları kapsamında USMLE Sınavı ve detayları hakkında seminerler yapılacaktır. Seminerlerde USMLE sınavının incelikleri, nasıl hazırlanılmalı konularında bilgiverilirken Amerika’da doktorluk yapma şartları konuşulacaktır. Fuar kapsamında bu alanla ilgili özel danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca fuara katılanlar; Online USMLE hazırlık programına çok özel indirimlerle sahip olabilecekler.

Haberin Devamı