Gazete Vatan Logo

31 Aralık’a uzuyor

İmar barışına yoğun bir başvuru olduğunu belirten Bakan Kurum, “Bugün itibarıyla uygulamaya 8.1 milyon vatandaşımız başvurdu. Süreci 31 Aralık’a kadar uzatacağız” dedi.

31 Aralık’a uzuyor

İmar barışının sürekli gündemlerinde olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, uygulamada başvuru süresini 31 Aralık’a kadar uzatmayı hedeflediklerini açıkladı.

İmar barışının “Kaçak binaların devletle olan barışı” olduğunu vurgulayan Kurum, “Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi adına çıkarılmış olan bir yasa. Elektriği ve suyu bağlansın, vatandaşımız yaşam kalitesini daha yukarı çıkarsın diye yapılmış. Uygulama 31 Aralık 2017’den önceki yapıları ilgilendiriyor. Bu tarihten önce yapılmış yapıların kayıt altına alınması meselesi. Ancak sahada birçok kaçak bina yapılıyor. Bu kaçak binalara ilişkin, hem İçişleri hem Adalet hem de Çevre ve Şehircilik bakanlıkları olarak biz valilerimizle birlikte koordinasyon içinde çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Hepsini yıktıracağız

2017 sonrasında kaçak bina yapılmasına müsaade edilmemesi konusunda belediye başkanlarını uyardıkları dile getiren Murat Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yapıların da valilik eliyle yıkılması noktasında takiplerini hep birlikte yapalım diyoruz. Bu barış, tekrar söylüyorum yeni bina yapmak değildir, yeni bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, takipteyiz.”

Haberin Devamı