Gazete Vatan Logo

300 milyon liraya inciyi sofraya taşıdı

Karaca, 300 milyon liralık yatırımla gerçek inciden yemek takımı üretti. İncinin zarafetini sofraya taşıyan FinePearl’den 50 bin adet üretildi. Karaca, bu seriyle yurt dışında atak yapacak.

300 milyon liraya inciyi sofraya taşıdı

Sofra, mutfak ve ev tekstili sektöründe hizmet veren Karaca, 300 milyon liralık yatırımla dünyada ilk kez gerçek inci kullanılan yemek takımı üretti. ‘FinePearl’ adı verilen yemek takımı, Karaca’yı dünya markası olma hedefine yaklaştıracak. İlk etapta 50 bin adet üretilen 86 parçalık FinePearl, yemek takımı satışlarını yüzde 50 artırdı. Kısa süre önce Karaca mağazalarına giren takım yoğun ilgi görürken, satılan her 100 yemek takımından 73’ü FinePearl oldu.

İnci kullanımı onaylandı

Karaca İcra Kurulu Üyeleri Fatih Karaca ve Sami Hotak, FinePearl hakkında bilgi verdi. FinePearl’ün 4.5 yıllık Ar-Ge çalışması sonrası ortaya çıktığını söyleyen Sami Hotak, süreci şöyle anlattı: “Yaptığımız araştırmalarda kadınların mutfakta sağlıklı, doğal ve dayanıklı ürünleri, sofrada da zarif, doğal ve sağlıklı ürünleri tercih ettiğini gördük. Kadınlar, yemek takımlarını mücevher gibi saklıyor. Biz de ‘Sofraları daha değerli yapabilir miyiz’ fikrinden yola çıktık. Bu süreçte binin üzerinde numune yaptık. İstiridye, diğer mücevherler ve inciyi denedik. İncinin en uygun ürün olduğunu keşfettik. 300 milyon liralık yatırımla premium ürün ortaya koyduk.”

Haberin Devamı

Hotak, FinePearl’de gerçek inci kullanıldığının akreditasyon firması TÜV Rheinland tarafından onaylandığını da vurguladı.

FinePearl için hammaddeyi Japonya ve Uzakdoğu ülkelerinden aldıklarını anlatan Hotak, “İnci kullanılan yemek takımı, porselen yemek takımına göre yüzde 30-40 daha maliyetli. Ancak tüketiciye bunu çok yansıtmadık, diğer yemek takımlarına göre yüzde 15-20 fiyat farkıyla satılacak. 86 parçalık yemek takımının fiyatı 2 bin 297 lira olacak. 50 bin adet üretilen yemek takımından 10 bini şimdiden satıldı” diye konuştu.

Hedefte Avrupa ve ABD var

FinePearl’ü geliştirmelerinde yurt dışı hedeflerinin de etkili olduğunu anlatan Fatih Karaca, şöyle konuştu: “Amacımız, ABD pazarına girmek ve Avrupa pazarında başarımızı geliştirmek. Şu anda Türkiye’de 113 adet konsept mağaza, 1.100 adet toptan satış kanalı ve 39 adet franchise mağaza ile varız. Yurt dışında 29 mağazamız var. 2016 sonuna kadar yurt dışında 6 mağaza daha açmayı planlıyoruz. Suudi Arabistan, İran ve Azerbaycan’da marka bilinirliğimiz çok yüksek.”

Haberin Devamı

Yılda 150 bin yemek takımı

Karaca’nın yıllık 12 milyon adet ürün satışı ve 850 milyon liranın üzerinde grup cirosuna sahip olduğunu anlatan Fatih Karaca, “Yılda 150 bin adet yemek takımı satıyoruz ve sektörümüzde pazar lideri konumundayız. 2017 yılında yüzde 30’luk büyüme ve 1 milyar 100 milyon TL ciro ile pazar payını büyütmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl 190 bin adet yemek takımı satışı hedefliyoruz” diye konuştu.