Gazete Vatan Logo

300 milyon liralık can suyu

TÜRSAB özellikle küçük ölçekli işletmelerin finansman ihtiyacı için önemli bir adım attı. Türk Eximbank ile imzalanan anlaşma ile ilk kez bir banka seyahat acentelerine destek sağlayacak. İşletmelere 300 milyon liralık kaynak aktarılacak.

300 milyon liralık can suyu

Türk Eximbank ile TÜRSAB arasında imzalanan protokol ile birlikte ilk kez banka seyahat acentelerine destek sağlayacak. Eximbank, turizm acenteleri için 300 milyon liralık bir kaynak aktaracak. Türk Eximbank’ın geçen yıl önemli bir dönüşüm geçirdiğine işaret eden Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, kurumun turizmde, sağlıkta, lojistikte, yurt dışı mimarlık ve mühendislik ile müteahhitlik hizmetlerinde bankalar aracılığıyla çalışmanın yanı sıra doğrudan çalışabilir hale geldiğini bildirdi.

Yıldırım, 2016’dan sonra turizm sektörüne yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “Türk Eximbank olarak geçen yıl turizme verdiğimiz destekleri yüzde 83 artırdık. Bu yılın ilk 5 ayında da turizm sektörüne yönelik yüzde 43’lük bir destek artışı sağladık. Bu açıdan turizmin tekrar canlanması, normalleşmesi, turist sayısının eski seviyelerinin üzerine çıkması hepimizin ortak çabası” şeklinde konuştu.

Arsa sorunu aşıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm yatırımcılarının arsa tahsisleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “Arsa tahsisleri konusunda devrim niteliğinde bir karar alındı. Maliye Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar sonucunda arsa tahsislerinin 49 yıllığına yenilenmesi konusunda adım atıldı. Bunun da sektörde hem yeni yatırımların gerçekleşmesi, hem mevcut yatırımların yenilenmesi ve özellikle yatırımcılarımızın yurt dışından ortak bulabilmesi için önemli bir fırsat oluşturacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı