Gazete Vatan Logo

300 milyon $’lık ‘manzara’

İş GYO, Kartal’da üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam 5 blok ve butik alışveriş merkezinden oluşan Manzara Adalar projesini satışa çıkardı

İZMİR’de ve İstanbul’da toplam 600 milyon dolarlık projelerin inşaatına devam eden İş GYO, 300 milyon dolar yatırımla inşa edilecek Kartal’daki Manzara Adalar projesini de satışa çıkardı. Bu yılın son projesini satışa çıkaran İş GYO, 2015 yılında da yatırımlarını sürdürecek. İş GYO, 2015’te İstanbul Finans Merkezi’ndeki ve Nef ile ortak oldukları Topkapı’daki projeye başlamayı hedefliyor.

750 milyon lira hedef

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal’da 313 bin 500 metrekare inşaat alanı üzerinde, üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan Manzara Adalar projesini tanıttı. Projenin toplam yatırım değerinin yaklaşık 300 milyon dolar olduğunu söyleyen Tanes, konut kısmından 750 milyon TL hasılat beklediklerini belirtti. Manzara Adalar projesinde 975 adet konutun yanı sıra 2 bin 500 metrekare sosyal alan, butik ticari alanlar ve 2 ofis bloğu yer alıyor. Konutların metrekare fiyatları 4 bin 700 ile 5 bin 500 lira arasında değişiyor. Daire fiyatları ise 267 bin 700 liradan başlayıp 1.5 milyon liraya kadar yükseliyor.

Haberin Devamı

Projenin yer aldığı Kartal bölgesini de değerlendiren Tanes, şunları söyledi: “Kartal, 3. köprünün yanı sıra metro projesiyle son dönemlerde öne çıkan bir bölge oldu. Kartal, İstanbul’da yatırım yapılabilecek, gelecek vaadeden ilçeler arasında gösteriliyor. Ayrıca Adliye Sarayı’nın Kartal’da yer alması bölgeyi cazip kılıyor. Marmara Üniversitesi’nin taşınacak olması da kaldıraç etkisi yapacak. Sağlıkta da önemli gelişim gösteriyor. Yaklaşık 3.5 milyon metrekarelik Kartal kentsel dönüşüm projesi beklentileri arttırdı.”

Kira gelirleri katlanacak

İŞ GYO’nun özellikle ofis konusunda uzmanlaştığını dile getiren Turgay Tanes, “Şu anda 55 milyon dolar civarı düzenli kira gelirimiz var. Yürütmekte olduğumuz projelerle bunu 3 yılda 100-110 milyon dolara çıkarmayı bekliyoruz. Bu beklentimizin içinde Kartal projemiz de dahil değil” diye konuştu. Tanes, kira gelirlerinin artmasıyla birlikte, 7 yıldır düzenli şekilde temettü dağıtan şirketin, temettü tutarının da yükseleceğini söyledi.

Haberin Devamı