Gazete Vatan Logo
Magazin 30'uncu okulu açtılar!

30'uncu okulu açtılar!

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyulan bölgelerine anaokulu kazandırma vizyonu doğrultusunda 30. anaokulunu Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde açtı. Yapımını Adakoğlu’nun ailesinin üstlendiği “Çocuklar Gülsün Diye - Ali Erdinç Adakoğlu Anaokulu”, 11 Kasım’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

30'uncu okulu açtılar!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, “Her şeyin başı eğitim” diyerek Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan bölgelere anaokulları açmaya devam ediyor. Daha çok çocuğa okul öncesi eğitim verilmesi sorumluluğu ile çalışmalarını sürdüren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 30. Anaokulunu Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde hizmete açtı. 11 Kasım’da yapılan açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Adakoğlu Ailesi ve devlet protokolü katıldı.

Çocukların okul öncesi gelişimine katkıda bulunacak olmasının yanı sıra bölgeye bir moral kaynağı da olan “Çocuklar Gülsün Diye - Ali Erdinç Adakoğlu Anaokulu”nun açılış törenine, Doğubayazıt halkı büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği anaokulu ile birlikte okulun bahçesinde yer alan oyun parkının da yapımını Adakoğlu ailesi üstlendi.

“Çocuklar Gülsün Diye - Ali Erdinç Adakoğlu Anaokulu”nun açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende bir konuşma yapan Gülben Ergen şunları söyledi: “Açtığımız her anaokulunda ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerin yüzlerinde gördüğümüz o mutluluk ifadesi, bizi yeni anaokulları açmak için daha çok motive ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde 81 anaokulu açacağız. Ülkemizin her yerini çok seviyoruz ama eğitimde istenen seviyeye gelinmesi için doğu bölgelerinin daha çok desteğe ihtiyacı olduğunun da farkındayız. 30. anaokulumuzu Doğubayazıt’ta açmaktan gurur duyuyoruz. Burada polisin, askerin yorulmadan huzurla görev yaptığı günlerin yaşanmasını diliyorum. Okulumuzu her zaman olduğu gibi annelere emanet ediyorum. Başta Adakoğlu ailesi olmak üzere herkese yürekten teşekkür ederim.” Ağrı Valisi Musa Işın da konuşmasında “Değerli sanatçımız Gülben Ergen’in temennilerine ben de katılıyorum. Doğubayazıt’a bir anaokulu kazandırılmış olması çok önemli. Çocuklar Gülsün Diye derneğine, Gülben Ergen’e ve okulun yapımını üstlenen Adakoğlu ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

“Çocuklar Gülsün Diye - Ali Erdinç Adakoğlu Anaokulu”, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. İç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber - Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı, Ankara Gölbaşı ve Ağrı-Doğubayazıt’a anaokulları yaptı. Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı