Gazete Vatan Logo

30 tekne yarıştı 5 milyon izledi

Sporun dijitalleşerek erişebileceği gücü göstermesi açısından çok iyi örnek olan Vodafone Red Famous Cup’ta bir rekor kırıldı ve tam 5 milyon kişi, 4.5G teknolojisinin de desteği ile sanki teknedeymiş gibi yelken yarışlarını canlı izledi

30 tekne yarıştı 5 milyon izledi

Beşiktaş’ın mabedi Vodafone Arena’da teknoloji ile neler yapılabileceğine dair yenilikler sunan Vodafone, gerçek şovunu bu yıl 11’incisi düzenlenen Vodafone Red Famous Cup yelken yarışlarında yaptı.

Sporun dijitalleşerek geniş kitlelere ulaşması açısından çok iyi bir örnek olan Vodafone Red Famous Cup’ta bir rekor kırıldı ve tam 5 milyon kişi, 4.5G teknolojisinin de desteği ile sanki tekne üzerindeymişcesine yarışları canlı izledi. Kasım ayında ABD’de yapılacak seçimlerde yarışacak Clinton ve Trump’ın önceki gün karşı karşıya geldikleri televizyon programını 100 milyon kişinin izlediği gözönüne alınırsa 5 milyon kişinin ifade ettiği büyüklük de daha rahat anlaşılabiliyor.

Yarışa ilgi arttı

Bugüne kadar yelken dünyasına birçok yeni sporcu kazandıran Famous Cup’ı destekleme fırsatı elde ettikleri için mutlu olduklarını ve Vodafone Red sponsorluğuyla birlikte son 4 yılda katılımcı sayısının % 20 yükseldiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Vodafone Red Famous Cup 11 yıldır Türkiye’nin tanınmış yüzlerini ‘yelkenin elçisi’ yaparak ülkemizde yelken sporunu ve denizciliği sevdirmek yönünde önemli bir işlev üstlenmiş bulunuyor. Yelken sporu, dijitalleşme vizyonumuzu hayata geçirebildiğimiz, sporda dijitalleşmenin örneklerini sergileyebildiğimiz bir spor platformu olarak bizim için önem taşıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yenilikçi dijital uygulamalarımızla yarışların canlı olarak takibini sağlarken, yarışçılara da deniz üzerinde kesintisiz internet erişimi sunduk. Vodafone Red Famous Cup’ta açıkdenizde yarışan tekneler ‘Vodafone 4.5G’ ile anlık takip edildi. Yarıştan canlı yayınlar gerçekleştirerek yarışlara olan ilgiyi artırdık ve yarış heyecanının tüm Türkiye tarafından sanki tekne üzerindeymişçesine yaşanmasını sağladık. Ve bu yıl bir rekor kırdık, yelken yarışlarını 5 milyonu aşkın kişi canlı takip etti. Vodafone Türkiye olarak, Dijital Dönüşüm vizyonumuzla yelken sporunu zenginleştirmeye ve hem sporcuların hem de izleyicilerin dijital deneyimlerini artırmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Tekne anlık yayında

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından Vodafone Red sponsorluğunda bu yıl 11’incisi düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Vodafone Red Famous Cup’ta 30 tekne ve 300’e yakın yelkenci yarıştı. Vodafone Red Famous Cup’ta açıkdenizde yarışan tekneler “Vodafone 4.5G” ile anlık takip edilirken, tüm organizasyon www.redfamouscup.com, Facebook ve daha pek çok dijital platform üzerinden canlı yayınlandı.

Vodafone makinelerarası iletişim (M2M) teknolojisine dayalı özel bir takip cihazıyla donatılan teknelerin lokasyon, hız, yön, isim ve toplam kat ettiği mesafe gibi performans bilgileri uzaktan anlık olarak tüm Türkiye’nin erişimine sunuldu.