Gazete Vatan Logo

30 Nisan’dan sonra okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak?

Okullar eğitimlerine uzaktan devam ediyor. Corona virüsü tedbirleri sonucunda eğitime önce ara verilmiş ardından da uzaktan devam edilmesine karar verilmişti. Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı oldu. Toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, evden eğitimin uzatıldığını belirterek, "Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu" dedi. Peki, 30 Nisan’dan sonra okullar açılacak mı?

30 Nisan’dan sonra okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir yapılan toplantının ardından, ortak bir basın açıklaması yapıldı. Bakan Selçuk, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak meseleye nasıl baktığımızı ve ne tür bir beklenti ve ihtiyaç içinde olduğumuzu da paylaşma fırsatımız oldu." Diyerek, yaşanan sürecin dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir mesele ve problem olduğuna dikkati çekti. Selçuk, bu konuya Bakanlık olarak pedagojik açıdan baktıklarını, önceliğin de çocukların sağlığı olduğunu vurguladı ve eğitimin 30 Nisan’a kadar uzaktan devam edeceğini söyledi. 30 Nisan’dan sonra okullar açılacak mı?

30 NİSAN’DAN SONRA OKULLAR AÇILACAK MI?

Bakan Selçuk, "Bu hafta bizim test haftamızdı ama önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli, dolu dolu programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz. Bu uzaktan eğitim kısmının dışında da en kısa süre içerisinde yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Telafinin ne zaman, nasıl olacağı Bilim Kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili." diye konuştu.

Haberin Devamı

Dolayısıyla 30 Nisan’dan sonra da okulların açılıp, açılmayacağı Bilim Kurulu’nun corona virüsüyle ilgili yaptığı öngörülerden sonra belli olacak.