Gazete Vatan Logo

30 milyon dolara yerli ‘waffle’ üretti!

Elvan Grubu, 2014 yılında aldığı Balaban Gıda’nın üretim kapasitesini yüzde 200 artırdı. Elvan, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk ambalajlı waffle üretim tesisini de hayata geçirdi.

30 milyon dolara yerli ‘waffle’ üretti!

Geçen yıl tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’e kurarak adından söz ettiren, yine geçen yıl satın aldığı Sakarya’daki Balaban Gıda bünyesinde 3 yeni tesis kuran Elvan Grubu, üretim kapasitesini yüzde 200 artırdı. Yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk ambalajlı waffle ve fondante üretim tesisini kurdu. Elvan, ayrıca yaptığı Ar-Ge çalışmaları sayesinde yenilikçi ürünlerle ihracat kg değerini 5 dolar seviyesine çıkardı.

Türkiye’nin ilk waffle tesisini Sakarya’ya kurduklarını ve Today Waffle markasıyla üretim yaptıklarını belirten Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Bir Hollanda-Belçika klasiği olan Caramel Waffle’ı Türkiye’de ambalajlı olarak ilk biz üretmeye başladık. Farklı çeşit ve boyutlarda üretim yapabilen tesisimizle özellikle gençlerin favorisi olacağız. Çünkü çay ve kahve keyiflerine lezzet katacak bu ürünü damak tadımıza uyarladık” dedi.

Üretim üssü yapacak

Talebe göre yeni waffle tesisleri de kuracaklarını anlatan Hidayet Kadiroğlu, “Kısa sürede Türkiye’den Avrupa’ya yapılan kruvasan ihracatının yüzde 80’ini tek başımıza gerçekleştirir olduk. Kruvasanda olduğu gibi waffleda da Türkiye’yi üretim üssü yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İhracatta kg değeri 5 $’a çıktı

SAKARYA’DA 3 yeni tesis kurduklarını belirten Hidayet Kadiroğlu, şöyle devam etti: “İlk tesisimizde waffle üretiyoruz. İkincisinde ise Türkiye için yine bir ilk olan Fondante markasıyla ikramlık ürünler yapıyoruz. Fondante aslında ne şeker ne de çikolata, yenilikçi bir lezzet. Biz bu ürünümüze hem şeker hem çikolata diyoruz. Üçüncü tesisimizde ise, gofret üretimi yapıyoruz.”

Sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi’ni de İstanbul’a kurduklarını hatırlatan Kadiroğlu, “Türkiye’nin ihracat kg değeri ortalama 1.5 dolar. Ar-Ge Merkezi sayesinde bizim kg değerimiz 5 dolar seviyesine yükseldi. Sakarya dışında İstanbul, Eskişehir, Manisa ve yurtdışında Mısır fabrikasında üretim yapıyoruz, 130 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Bu arada Elvan Group, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına da girdi. İkinci 500 listesinde 41’nci olan Elvan, 2014 verilerine göre 243 basamak yükselerek lig atladı ve ilk 500 listesinde yer aldı.

Haberin Devamı