Gazete Vatan Logo

30 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidine ihale daveti!

Erciş’te çöken Sevgi Apartmanı’nın müteahhidi Salih Ölmez, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihaleye davet edildi.

30 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidine ihale daveti!

Erciş’te 30 kişinin hayatını kaybettiği Sevgi Apartmanı, Van depreminin simgelerinden biri oldu. Çünkü apartmanın sahibi ve müteahhidi Salih Ölmez, depremden hemen sonra Ercişlilerin karda kışta, çadır bulmakta zorlandıkları en kritik günlerde, villasının bahçesine diktirdiği 2 çadırla gündeme gelmişti. Bu fotoğrafla Türkiye’nin hafızasına kazınan Salih Ölmez, savcı tarafından da mercek altına alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan hakkında işlem başlatılan Ölmez için Erciş Cumhuriyet Savcılığı tutuklanmasını talep etmişti. Ancak Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddederek tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

İhaleye davet edildi

Tutuksuz olarak yargılanan Ölmez, kendisine ait Ölmez İnşaat firmasıyla devlet ihalelerine girmeye devam ediyor. Şimdiye kadar ilçe milli eğitim müdürlüğünün açtığı yemek temin ihalesine katılan ölmez son olarak yine Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı personel çalıştırma ihalesine davet edildi. İhale kanunun 21B maddesine göre ihale usulü gerçekleştirilen ihaleye davet edilen firmalar arasında Ölmez İnşaat da yer aldı.

Haberin Devamı

İhaleyi alabilir

İhale 22 Ocak 2015 tarihinde pazarlık usulü yapıldı. 5 ay boyunca ilçeye bağlı ilkokul ve anaokullarında çalıştırılacak 77 personel ihalesini 577 bin TL bedel ile Nadiroğlu İnşaat kazandı. 10 Şubat 2015 tarihinde ise ihale imzalandı. Ancak Salih Ölmez, ihaleye itiraz etti ve konuyu Kamu İhale Kurumu’na (KİK) taşıdı. İhaleyi ikinci en düşük teklifi veren Salih Ölmez’in alması bekleniyor. Ancak kurum ihaleyi iptal edebilir.