Gazete Vatan Logo

30 gün kırmızı çizgimiz

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatının ‘son kaleleri’ olduğunu belirterek, “30 gün kızımızın çeyiz, oğlumuzun düğün parası. Olumsuz değişikliğe izin vermeyiz” dedi

30 gün kırmızı çizgimiz

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunun her yıl 2 kez gündeme geldiğini, her dönem aynı şeyi konuşmaktan yorulduklarını söyledi. Ergün Atalay, İzmir’de katıldığı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’nde, kıdem tazminatı konusuna değinerek, “Kıdem tazminatı bizim son kalemiz “ ifadesini kullandı. Atalay, şunları kaydetti:

Rahat olun, yaptırmayız

“Kıdem tazminatını biz 30 gün üzerinden alıyoruz. 35 gün üzerinden alan da var ama sözleşmelerinde alt sınır 30 gün. 2 bin TL maaş alan arkadaşımızın hesabına 164 lira kıdem tazminatıyla ilgili para yatırılıyor. Şöyle baktığımız zaman 30 yıl çalışan arkadaşımızın alacağı para 150 bin TL. Kıdem tazminatıyla ilgili alt sınır 30 gün, olmazsa olmazımız, kızımızın çeyiz parası, oğlumuzun düğün parası. Altını bir kez daha çiziyorum, rahat olun bununla ilgili yapamazlar, yaptırmayız. Bu lafımı unutmayın. Kıdem tazminatıyla ilgili olumsuz bir şey olmaz, müsaade etmeyiz. Kıdem tazminatı bizim nefes almamız gibi, hayat gibi önemli bir koz.”

Haberin Devamı

Değişirse sendikacılar ceketinizi alın gidin

Kıdem tazminatı konusunda Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin kendilerine sözü bulunduğunu, taraflarla görüşmeden değişiklik yapılamayacağını kaydeden Ergün Atalay, şöyle konuştu: “Değişik olursa bütün sendikacılar buradan ceketini alıp gitsin. 30-35 yıldır çalışan arkadaşlarımız var burada. O dönemde de konuşuluyordu, bu dönemde de konuşuluyor. Bizden önceki sendikalar buna izin vermedi biz de vermeyiz. ‘Mevcut sistemde olanlara bir şey olmasın, yeni sisteme gireceklerle ilgili bir düzenleme yapalım’ diyorlar. Biz 30 gün üzerinden kıdem tazminatı alıyoruz. Çocuklarınız, torunlarınız, kardeşlerinize 25 gün üzerinden kıdem tazminatı verme düşünceleri var. Buna izin vermeyiz. Sonuna kadar kavganın en iyisini yaparız.”