Gazete Vatan Logo

30 binden fazla taksi yenilenir, rekor kırılır

‘Ekonomik Müjdeler Paketi’yle ticari araçlara sağlanacak ÖTV muafiyeti, otomotivi heyecanlandırdı. Renault Mais Genel Müdürü Aybar, “90 bin taksinin en az yüzde 35’i yenilenir. Satışlar rekor kırar” dedi.

30 binden fazla taksi yenilenir, rekor kırılır

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Ekonomik Müjdeler Paketi’ iş dünyasına bayram hediyesi oldu. Özellikle ticari aracı yenilemek isteyenlere getirilecek olan ÖTV muafiyeti, otomotiv sektörünü heyecanlandırdı. 60 bin liralık orta sınıf otomobilde taksisini yenilemek isteyenlere ÖTV avantajının getireceği 18 bin liralık indirimin, satışları hareketlendirmesi bekleniyor.

Türkiye’de kayıtlı olarak 90 bin taksinin bulunduğunu belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, destek paketinin sektörü daha da canlandıracağını söyledi. Aybar, “Taksi sahipleri uzun süredir araçlarını yenilemek için hükümetten böyle bir teşvik bekliyordu. Detaylar belli değil ancak taksiciler yüzde 45’lik ÖTV avantajını kaçırmayacaktır. 90 bin taksinin en az yüzde 35’i yenilenecek. Bu da 30 binden fazla taksi demek” dedi.

ÖTV muafiyetinin otobüs, kamyon ve minibüste çok büyük hareket getirmeyeceğini kaydeden Aybar, bu sınıflardaki vergi oranının otomobile oranla daha düşük olduğunu kaydetti. İlk yarıda otomotiv satışlarının iyi gittiğini ifade eden İbrahim Aybar, “Bu tempo devam ederse 2015’ten sonra bu yıl da 1 milyonu geçerek rekor kırarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fiyatlar % 30 ucuzlayacak

OTOBÜSTE yüzde 1, midibüste yüzde 4, minibüste yüzde 9’luk ÖTV uygulanıyor. Silindir hacmi 1.600 cc ve altındaki otoda ÖTV yüzde 45. 60 bin liralık araçta ÖTV 18 bin liraya denk geliyor. Muafiyetle fiyat 42 bin lira oluyor.

Kampanyalar yolda

EKONOMİK Müjdeler Paketi’ni çok olumlu bulduklarını belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, ”Taksi satışlarını öne çekecek uygulama aynı zamanda pazarı da büyütecek. Hyundai olarak bayram sonrasında taksi pazarındaki modellerimiz için yeni stratejilerimizi belirleyeceğiz. Taksi pazarı dışında özellikle geniş ailelerin tercihi olan CDV modelleri için gelen ÖTV indirimi de etkili olacak. Bu sınıfta da büyüme bekliyoruz” diye konuştu.