Gazete Vatan Logo

30 bin ‘aşk’ına büyük makyaj!

Skoda, 45 showroom’unu yeniliyor. Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, Skoda’nın marka imajını üst sıralara çıkaracaklarını belirterek, “Hedef 2017’de 30 binlik satış” dedi.

Son 2 yıldır satış rekoru kıran Yüce Auto, Skoda’nın gözde pazarı haline geldi. Geçen yıl 10 binler kulübüne giren şirket, Skoda merkezin desteğiyle bu rakamı orta vadede 25-30 bin adetler seviyesine çıkarmayı hedefliyor. Yeni rekorlar için kolları sıvayan Skoda Türkiye, bu yıldan itibaren showroom’ların imajını yenileyecek.

CEO’dan Superb resti!

Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, 45 bayinin yeniden yapılanacağını belirterek, “Merkezimiz tüm Avrupa’da yenilenme kararı aldı. Buna göre Skoda bayileri hem görsel hem teknolojik hem de işleyiş olarak değişecek. Skoda bu işi çok ciddiye alıyor. Hatta CEO’muz, ‘Aralık 2015’e kadar tüm bayiler yenilenmezse, yeni Superb’i o ülkeye vermem’ sözleriyle esprili bir dille gözdağı verdi” dedi.

Marka imajı yükselecek

Yeni dönemde sadece showroomların tabelasının değişmeyeceğini belirten Senyücel, şunları anlattı: “Müşteri karşılama bankosundan, servis kabulüne kadar her şey sıfırdan yenilecek. Örneğin artık müşteriler servise aracını getirdiği zaman showroom tarafından kabul edilecek. Kalite ve marka imajıyla da ilgili önemli hedeflerimiz var. 2015’e kadar üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Skoda markasını üst sıralara taşımak istiyoruz. Marka imajı yükseldikçe, satışlara olumlu yansıyacaktır.”

2013’ü 12 bin 833 adetlik satışla kapattıklarını kaydeden Tolga Senyücel, yeterli sayıda araç tedarik edemedikleri için 3 bin adet kayıpları olduğunu belirtti. Senyücel, “Rapid, Octavia ve Superb modellerine gelen yoğun talebe cevap veremedik” diye konuştu.

Yeni model dopingi

TOLGA Senyücel, 2014’te ilk hatchback modelleri Rapid Spaceback ve yeni Yeti’yi yollara çıkaracaklarını ifade ederek, beklentilerini şöyle aktardı:

“1 Ocak’ta artan ÖTV öncesi hedefimiz 15 bin adetti. Şimdi pazar payımızı binek otoda yüzde 2.5’e çıkarmayı istiyoruz. Geçen yıl pazar payımız yüzde 1.93 seviyesindeydi. Vergi artışları, kredi önlemleri ve yükselen faizler nedeniyle otomobil satışlarının 520-550 bin adetlere gerileyeceğini öngörüyorum. Böyle bir pazarda Skoda ve Yüce Auto 2013’e göre satışlarını yine artırmış olacak. Yaklaşık 13 bin adet ve üzeri bir satışa ulaşmış olacağız.”

Esas büyümeye bayi yapılanmasının bitmesinden sonra geçeceklerini belirten Senyücel, orta vadede hedeflerinin büyük olduğunu aktardı. Senyücel, “2016-2017 yılında 25-30 bin adetlik satışa ulaşmayı istiyoruz. Bu hedefi Skoda yönetimi değil biz belirledik. Skoda markası bu satışı hakediyor” diye konuştu.

En hızlı büyüyen ikinci ülke

Türkiye’nin Skoda’nın 13 ülkeli bölgesinde yer aldığını belirten Tolga Senyücel, Danimarka ile birlikte en hızlı büyüyen pazar olduklarını söyledi. Gösterdikleri performansla ödül kazandıklarını ifade eden Yüce Auto Genel Müdürü, “Türkiye, Skoda dünyası için çok önemli bir ülke. Anlattıklarımızı dinliyorlar, çözüm üretmeye çalışıyorlar. Ülkemize önemli ayrıcalıklar sağlıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı