Gazete Vatan Logo

3 yaşındaki Alperen havasızlıktan öldü

İzmir Çiğli’de özel bir anaokuluna giden 3 yaşındaki Alperen Sakin, sabah servis aracında unutuldu. Sıcakta saatlerce araçta baygın bulunan küçük çocuk hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı...

3 yaşındaki Alperen  havasızlıktan öldü

İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Şakin, uyuduğu okul servisinde unutulunca havasızlıktan hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan servis şoförü ve rehber personel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Anaokulu 3 gün kapalı

Üzücü olay, pazartesi sabahı Köyiçi Mahallesi’nde meydana geldi. Serkan ve Buket Sakin çifti, 3 yaşındaki oğulları Alperen’i kreşe götürmek üzere gelen okul servisine bindirdi. Servis şoförü 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 18 yaşındaki D.K., Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na geldiklerinde öğrencileri indirmeye başladı. Rehber personel D.K., bu sırada ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen’i fark etmeyen şoför de aracı otoparka çekti. Öğle yemeğinde Alperen’in yokluğunu fark eden öğretmenler, okulu ve okul bahçesini aramaya başladı. Öğretmenlerin çabası yetersiz kalınca okulun güvenlik kameraları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yönetimi Alperen’in okula hiç girmediğini gördü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler, minik Alperen’i sabah oturduğu koltukta hareketsiz halde bulunca, Karşıyaka’da özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak minik Alperen’in havasızlıktan öldüğü anlaşıldı. Alperen Sakin’in cansız bedeni, savcının incelmesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Haberin Devamı

Otopsisi yapılan minik Alperen dün Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şoför ve hostes gözaltında

Olaydan sonra açılan soruşturma kapsamında servis şoförü T.İ. ile rehber personel D.K. gözaltına alındı. Suçsuz olduklarını belirten iki şüpheli, ‘Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Büyük üzüntü yaşayan Serkan ve Buket çifti ise okuldan ve servis görevlilerinden şikayetçi oldu. Bu arada anaokulunun olaydan sonra kapıya ‘3 gün kapalıyız’ diye levha astığı görüldü.

Soruşturma açıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Ömer Yahşi, olayı duyar duymaz müfettiş görevlendirdiklerini, olayı tüm yönleriyle araştırdıklarını söyledi.