Gazete Vatan Logo

3’üncü Havalimanı için 1 milyar $ kredi alıyor

3’üncü Havalimanı’na taşınmaya hazırlanan THY, yerli ve yabancı bankalarla kredi için imza aşamasına geldi. Kredi, binalar, satış ofisleri ve taşıma bantları gibi yatırımlarda kullanılacak

3’üncü Havalimanı için 1 milyar $ kredi alıyor

Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul 3’üncü Havalimanı’na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için 12-13 yerli ve yabancı bankayla imza aşamasında olduğu bildirildi. Anlaşmanın Temmuz’da sonuçlanması bekleniyor.

Finansman sağlayacak bankalar arasında 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalar bulunuyor. İş Bankası, Yapı Kredi, Alternatifbank, Ziraat Katılım finansman sağlayacak yerli bankalar arasında gösterildi.

Reuters’a bilgi veren konuya yakın kaynak, “THY’nin İstanbul 3’üncü Havalimanı’na taşınması için gerekli kredi için bankalarla görüşmelerin sürdüğünü ve imza aşamasında olduğunu belirterek, “IGA sadece havalimanını yapıyor. THY yeni havalimanına binalar, müşteri satış ofisleri, taşıma bantları gibi yatırımları kendisi yapacak ve bunlar için finansman gerekiyor” dedi. Çinli bankaların finansmanda iştahlarının olduğu ifade edilirken, kredide vadelerin 1 yılı geri ödemesiz olmak üzere 3 ve 5 yıl arasında değiştiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İlk yerli uçak içi eğlence sistemi THY’ye

THY, ‘Kablosuz Uçak İçi Eğlendirici Sistem’ uygulamasını yolcularının hizmetine sundu. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, THY Teknik ile HAVELSAN iş birliğiyle, Türk mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen, kablosuz uçak içi eğlence sisteminin ilk kullanıcısı THY oldu. İlk etapta THY’nin koltuk arkası özel ekranları bulunmayan 44 dar gövde uçağında uygulanacak sistem ile yolcular kişisel elektronik cihazları üzerinden uçak içi eğlence sistemine bağlanabilecek. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ilk kez yerli ve milli olarak geliştirilen uygulamanın ilk kullanıcısı olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirtti. Aycı, atılan adımların Türk sivil havacılığının gelişimi açısından büyük önem taşıdığına inandıklarına dikkati çekerek, “Bayrak taşıyıcı havayolu olarak yolcu memnuniyeti odaklı çalışma anlayışımızdan hareketle yolcularımızın seyahatlerini daha keyifli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uçak içi eğlence sistemini filomuzda bulunan uçakların yüzde 95’ine uygulayarak yolcumuzun kullanımına sunmuş olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı