Gazete Vatan Logo

3 ülkenin Suriye konusunda gizli bir gündemi yok"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya, İran ve Türkiye'nin Suriye konusunda gizli bir gündeminin olmadığını belirtti.

3 ülkenin Suriye konusunda gizli bir gündemi yok"

Ryabkov, RİA Novosti'ye verdiği demeçte "Bizim için var olan ve var olabilecek tek gündem —ki Türkiye ve İran için de böyle olduğunu umuyorum- insani durumun iyileştirilmesi ve bu ülkenin (Suriye) vatandaşlarının yeni acılar çekmesine izin verilmemesi" dedi.

'KULAĞA BASİT GİBİ GELSE DE…'

Ryabkov şöyle devam etti: "Bu tek başına önemli bir konu. Şunu her gün söylüyoruz: Amaç, terör tehdidini yok etmek ve Suriyelilerin kendi devletlerinin geleceğini kendilerinin belirleyebileceği koşulları yaratmak. Kulağa basit gelmesine rağmen bunu yapmak bir hayli zor. Yine de bunun bir alternatifi yok. Bundan başka bir gündem yok." Ryabkov, "Kimse üzerinde anlaşmaya vardığımız bildirinin içeriğini gizlemiyor. Bu belge kendi kendini açıklıyor" diye ekledi. Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanları Moskova'da önceki gün yaptıkları üçlü görüşmede Suriye krizinin sona erdirilmesi için siyasal sürecin yeniden başlatılmasına yönelik önlemlerin yer aldığı ortak bir bildiri üzerinde mutabık kalmıştı.