Gazete Vatan Logo

3 turistik kentte sokağa çıkma yasağı!

Tayland'da cunta yönetimi, en çok turist çeken üç kentte sokağa çıkma yasağını kaldırdığını açıkladı.

Cunta yönetiminden yapılan açıklamada, yasağın en popüler üç turistik kent Pattaya, Phuket ve Koh Samui'de kaldırıldığı, ülkenin diğer yerlerinde gece yarısından 04:00'a kadar sokağa çıkma yasağının devam ettiği bildirildi.

Tayland'da 22 Mayıs'ta ordunun yönetimi ele geçirmesinin ardından birçok tur şirketinin tatil programlarını iptal etmesinin ülke ekonomisine zarar verdiği belirtiliyor. Ülkedeki darbenin ardından birçok ülke, vatandaşlarına Tayland'a seyahat programlarını yeniden gözden geçirmesi uyarısında bulunmuştu.

Son rakamlara göre, Tayland'da binlerce kişinin istihdam edildiği turizm sektörü, ülkede geçen yıl kasım ayından bu yana düzenlenen yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle yüzde 20 oranında küçüldü.

Tayland'da ordu, ülkede 7 ay süren siyasi tıkanıklığın ve 28 kişinin öldüğü protesto gösterilerinin üzerine 22 Mayıs'ta yönetime el koymuştu. Cunta lideri General Prayut Çan-oça, kendisini başbakan ilan etmiş, senato feshedilmişti. Cunta lideri, pazartesi günü ülkeyi yönetmek için Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in resmi onayını da almıştı.

Cunta lideri Prayut Çan-oça'nın açıklamalarından sonra Tayland'da yeni hükümetin ekim ayına kadar kurulması beklenirken, 2015 sonuna kadar seçim yapılması öngörülmüyor.

Darbeye karşı 3 parmak

Tayland'daki askeri darbeyi protesto eden sessiz göstericiler popüler kültürden esinlendi. Protestocular 'Açlık Oyunları' filmindeki diktatör rejimi protesto edenlerin el işaretini kullanmaya başladı.

Şimdi aynı el işareti, Tayland'da askeri darbeyi protesto edenler tarafından kullanılıyor.
Twitter kullanıcısı Manik Sethisuwan bir mesajında şu ifadeleri kullandı: "Sevgili Açlık Oyunları, sizin el işaretinizi aldık. Ama bizim mücadelemiz kurgusal değil. Teşekkürler."

Taylandlı protestocuların kullandığı el işareti ile ilgili bir diğer görüşe göreyse üç parmak Fransız Devrimi'nin değerleri olan ve Fransa bayrağında da üç renkle sembolize edilen özgürlük, eşitlik ve kardeşliği ifade ediyor.

Giderek daha fazla sayıda Taylandlının bu el işaretini benimseyip kullanması Tayland'daki askeri yönetimi de harekete geçirdi.

Bangkok Post gazetesi, darbe yönetiminin el işaretini kullanan kişileri tutuklayıp tutuklamama konusunu görüştüğünü belirtiyor.

Haberin Devamı