Gazete Vatan Logo

3 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda PKK'lı 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

3 terörist etkisiz hale getirildi

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilen Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Böylece Sur'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 109'a ulaştı. Ayrıca çalışmalarda 8 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir uzun namlulu silah ile tabanca da ele geçirildi.

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının bulunduğu mahallelerde aileleri mahsur kalan vatandaşlar da yetkililere başvurarak, tahliyeleri konusunda yardım talebinde bulundu.

Yoğun çatışmaların sürdüğü mahallede eşi ve 3 komşusu bulunan 56 yaşındaki M.K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerine teröristlerin attığı roketatar mermisinin isabet ettiğini söyledi.

Bunların bir odaya sığınarak güvenlik güçlerinin kendilerine ulaşmasını beklediklerini dile getiren M.K, birkaç gündür onlardan haber alamadığı için endişeli olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

İlçedeki esnafın büyük çoğunluğunun kepenk kapamak zorunda kaldığını belirten iş yeri sahibi S.D ise "Esnaf perişan oldu. Söyleyecek çok laf var ama konuşamıyoruz. Allah bu ateşe bir su döksün. Kira ödüyorum, okula giden çocuklarıma harçlık dahi veremiyorum. Halimiz ne olacak bilmiyorum" şeklinde konuştu.