Gazete Vatan Logo

3 şirket satın alıp 3 yılda lider olacak

Hayvan sağlığı için ilaç ve yem katkı maddeleri üreten Vimar Hayvan Sağlığı, Vilsan İlaç’ı 30 milyon TL’ye aldı. Şirket en az 3 yeni satın almayla 1 milyar $’lık pazarda lider olmayı hedefliyor.

Hayvan sağlığı için ilaç ve yem katkı maddeleri üretimi yapan Vimar Hayvan Sağlığı, sektöre yönelik ürünleriyle tanınan Vilsan İlaç’ı 30 milyon TL’ye satın aldı. Vimar, yerli veya yabancı 3-4 şirketi daha alarak 3 yıl içinde büyüklüğü 1 milyar doları bulan ve global oyuncuların hakim olduğu pazarda lider olmayı hedefliyor.

‘Global şirketleri geçeceğiz’

Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baysan, “Bu işe 1982 yılında başladık. Başlangıçta keçilere bakıyorduk şimdi onlar için ilaç üretiyoruz. Vilsan, Türkiye’de yerli üreticiler arasında büyükbaş sektöründe lider firmalardan Son yıllarda adını yurt dışı pazarlarda oldukça bahsettirmiş ve global firmalar ile yarışır hale geldi. Şimdi daha büyük işlere imza atacağız. Hedefimiz 3 yıl içinde pazar lideri olmak” dedi. Satın almadan sonra 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Baysan, “Yem katkı tesisimizin modernizasyonu ve kapasite artırıma planımız var. Yakından ilgilendiğimiz 2-3 firma daha var” diye konuştu.

Yeni şirketler alacak

Haberin Devamı

Vilsan ile 2015’te konsolide ciro hedeflerinin 100 milyon TL olduğunu açıklayan Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutal ise Ortadoğu, Türki cumhuriyetler ve Afrika bölgesindeki en büyük hayvan sağlığı şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi. Kutal, “3 yıl içinde bölgemizde en büyük hayvan sağlığı üretim grubuna sahip olmayı hedefliyoruz. Yurtdışında da sıfırdan bir yatırım yapmak yerine şirket alarak büyümekten yanayız” dedi.

BARIŞ HAYVANCILIĞI OLUMLU ETKİLEDİ

VİMAR Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutal (sağda) ile birlikte yeni hedeflerini anlatan Mustafa Baysan, barış sürecinin hayvancılık sektörüne olmulu katkı yaptığını söyledi. Baysan, hayvancılığın yavaş yavaş eski günlere döndüğünü kaydetti.