Gazete Vatan Logo

3 şehit için 30 F-16!

3 şehit için 30 F-16!

Şırnak’ta izinden dönen askerlerin birliklerine götürülen konvoya eşlik eden askerlere teröristler ateş açtı. 1’i subay 3 askerin şehit olduğu saldırının ardından 30 savaş uçağı havalandı ve PKK kamplarına bomba yağdırdı.

Dün üç kara haber de Şırnak’tan geldi. Akçay’da bulunan Kara Kuvvetleri 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götüren konvoya yol emniyeti sağlayan askerlere PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Adıyaman nüfusuna kayıtlı şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, Ankara nüfusuna kayıtlı erbaş Hamza Yıldırım ve Denizli nüfusuna kayıtlı er Ömer Kaan Kandemir’in şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Küpeli’ye bombardıman
Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı’nda PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı. Operasyon bölgesine gönderilen İHA ile de saldırıyı yapan terörist grubun izi sürüldü. Bölgede başlatılan operasyon sürerken, bombalanan bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü. Yurt içinde operasyonlar sürerken, Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden kalkan 30 Türk savaş jeti bir kez daha PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarını havadan bombaladı.
Zap, Metina, Haftanin...
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (IKYB) internet sitesinde verilen habere göre, savaş uçakları PKK’nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Türk savaş uçaklarının Gare Dağı üzerinde de uçuş yaptığı, Haftanin’deki bombardımanın Uludere’den de görüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı