Gazete Vatan Logo

3 numaraya şaşırtan atama!

Ankara Emniyet Müdürlüğünün 3 numaralı ismi, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz, teşkilatta az görülen bir biçimde tenzil-i rütbeye uğradı. İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundan çıkarılıp, Ankara'ya 41 kilometre uzaklıkta bulunan Elmadağ Polis Meslek Yüksek okuluna atandı.

3 numaraya şaşırtan atama!

Gazeteport'un haberine göre Ankara 'da Güvenlik şube müdürlüğünden sorumlu olan Azmaz, toplumsal olaylarda polis güçlerini koordine diyordu. Gezi Parkı olayları sırasında Başbakanlığın da aralarında bulunduğu kritik kurumların korunmasında ve olaylara müdahalede yol haritasını çizen isimdi. Azmaz'ın atandığı Elmadağ PMYO Müdürlüğü görevinde Atilla Korkmaz bulunuyor. Azmaz'a okulda ne tür bir görev verileceği henüz netleşmedi.



KESKİN'İN BOYNUNA SARILDI

Mahmut Azmaz, geçen yıl Ankara'da olaylı geçen 29 Ekim törenlerinde de, CHP milletvekilleri ile de tartışmış ve CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin'in boğazına sarılıp, sıktığı iddia edilmişti. Bu sırada CHP'lilerin bulunduğu gruptan atılan bir pet şişenin isabet etmesi sonucu da burnu kırılmıştı.

Keskin'in şoförü Yurtal Gültekin ile CHP delegesi Abdullah Gülbahar hakkında Azmaz'ı yaraladıkları gerekçesiyle dava açılmıştı. Olaydan sonra Yurdal Gültekin'in evinin önünde bir polis ekibinin izleme yaptığı, CHP'li Muharrem İnce'nin de aralarında bulunduğu milletvekillerince tespit edilmişti. Milletvekillerini gören polisler, evin önünden uzaklaşmıştı.

Haberin Devamı