Gazete Vatan Logo

3 milyon fiber hane

Fiber altyapıya bugüne kadar 5.2 milyar lira yatırım yapan Turkcell, toplam 40 bin kilometreyi bulan fiber ağını 3 milyon ev ve işyerinin kapısına götürdü. Turkcell Superonline’nın fiber müşteri sayısı 1.2 milyonu aştı

3 milyon fiber hane

Bugüne kadar fiber altyapıya 5.2 milyar lira yatırım yapan Turkcell, Superonline’ın gerçek fiberini 3 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdi. Türkiye’nin her köşesine kesintisiz ve kaliteli interneti taşımayı hedefleyerek bu alanda yatırımlarını sürdüren Turkcell’in fiber ağı da yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı. Eylül sonu itibarıyla 1.2 milyona ulaşan fiber müşterisiyle bu alanda liderliğini sürdüren Turkcell Superonline’ın ADSL aboneleri de dâhil edildiğinde toplam müşteri sayısı 2.1 milyonu buldu. 1.000 mbps hızında internet hizmetini Türkiye ile tanıştıran Turkcell Superonline’ın fiber üzerinden sunduğu TV+ hizmetinin abone sayısı 467 bine ulaştı.

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Ülkemizin hak ettiği gerçek fiberi insanlarımızla buluşturmak için Türkiye çapında başlattığımız seferberliği tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi. Bugüne kadar yaptıkları 5.2 milyar liralık yatırımın tek amacının ülke insanının hızlı ve kesintisiz biçimde bilgiye ulaşabilmesini sağlayarak Türkiye’nin dijitalleşmesinin önünü açmak olduğunu söyleyen Erkan, şöyle konuştu: “Bunu sağlamanın yolu da hanelerin kapısına kadar gerçek fiber interneti götürmekten geçiyor. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye genelindeki 3 milyon hanenin kapısına gerçek fiberi getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’yi kapsayan fiber ağımızın uzunluğu yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı. Eve kadar fiber olarak adlandırılan gerçek fiberde liderliğimiz sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da fiberde müşteri bazımızı genişleterek büyüme ivmemizi korumayı ve daha fazla altyapı ile ulaştığımız hane sayısını artırmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı